Nissan vrea sa fie liderul pietei vehiculelor electrice in 11 ani

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.10.2009
Carlos Ghosn a planificat acensiunea Nissan in randul celorlalti producatori de automobile pe segmentul vehiculelor electrice pentru urmatorii 11 ani. Constructorul japonez de automobile va produce si baterii electrice, pe care le va comercializa mai departe celorlalti producatori.

Carlos Ghosn, presedintele aliantei Renault-Nissan, a anuntat intentia sa de a fi unul dintre liderii industriei de baterii pentru vehicule electrice. Astfel, Nissan se pregateste pentru a construi si comercializa baterii pentru vanzarea catre alti producatori de automobile. Tocmai de aceea, constructorul nipon a semnat un contract cu cei de la NEC, pentru a fabrica baterii Litiu-Ion.

Primul model Nissan care va utiliza aceste baterii este LEAF, care va fi un vehicul 100% electric. Carlos Ghosn se bazeaza pe vehiculele electrice pe termen lung, anuntand ca investitia in aceasta tehnologie si in aceste vehicule se va redresa abia peste cativa ani. Pana in anul 2020, Carlos Ghosn se asteapta ca vehiculele electrice sa detina o cota de piata de 10%.

Presedintele aliantei Renault-Nissan doreste sa le vanda baterii celorlalti constructori si sa dezvolte in continuare tehnologia acumulatorilor electrici. Astfel, Nissan va deveni lider al industriei vehiculelor electrice atat prin volum, cat si prin nivelul de tehnologie dezvoltat.

Planurile japonezilor ar trebui sa se adevereasca in urmatorii 11 ani, daca piata va evalua conform previziunilor lui Carlos Ghosn.

Via | Motortrend

Comentarii (1)

  • aiurea
    De baterii ducem lipsa?Vezi pe alibaba.com cati chinezi fabrica toate tipurile de baterii si motoare electrice de care are nevoie industria auto.Nu se vrea producerea rapida si in masa a autoturismelor electrice.Parerea mea.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru