Nissan Xmotion: conceptul care anticipează lansarea unui SUV compact cu 6 locuri

de Daniel Popescu
Marti, 16.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Xmotion este un concept cu o nouă filosofie de design și interior cu tehnologie modernă despre care producătorul afirmă că ar putea anticipa lansarea unui nou SUV compact cu 6 locuri.

Nissan a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit un nou concept atractiv din punct de vedere al designului exterior și interior.

Pe numele său Xmotion, conceptul este un SUV cu 6 locuri despre care japonezii se limitează să menționeze în comunicatul de presă că "semnalizează viitoarea direcție de design Nissan" pentru "un potențial SUV compact". Acesta vine la exact un an de la lansarea conceptului Vmotion.

Nissan Xmotion: date esențiale:

caroseria conceptului are un design simplist din punct de vedere vizual. Grila frontală reprezintă o evoluție a grilei Vmotion, în timp ce blocurile optice au un design unic în formă literei U;

jantele din aliaj de aluminiu de 21 inch și designul ales pentru pneuri sunt principalele elemente care sugerează un concept rugged, adaptat și pentru drumuri mai dificile decât cele din mediul urban;

ampatamentul lung al conceptului a permis celor de la Nissan să realizeze o configurație 4+2 la interior: există 3 rânduri  cu câte două scaune individuale, dintre care primele două dedicate pasagerilor adulți, iar ultimul adecvat în special pentru copii sau animale de companie;

interiorul este de asemenea minimalist și include nu mai puțin de 7 ecrane: există 3 ecrane principale, iar panoul de instrumente beneficiază la rândul său de câte un ecran în stânga și dreapta pentru a extinde lățimea acestuia.

De asemenea, există un ecran pentru consola centrală și un așa numit display "digital room mirror" montat pe plafon;

sistemul de infotainment și ecranele pot fi controlate atât prin gesturi, cât și prin simpla mișcare a ochilor, dar și prin comenzi vocale.

Nissan nu a menționat nimic despre sistemul de propulsie al noului concept, semn că acesta reprezintă în pricnipiu doar un exercițiu de design.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru