Noi detalii despre succesorul lui Chiron: noul model Bugatti va fi bazat pe conceptul Galibier și ar putea avea 4 uși

de Daniel Popescu
Marti, 19.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Succesorul lui Bugatti Chiron va fi bazat pe conceptul Galibier prezentat în 2009 și ar putea avea o caroserie cu 4 uși. O decizie finală va fi luată abia la sfârșitul lui 2018.

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, Bugatti a anunțat că va începe în 2019 dezvoltarea unui succesor pentru Chiron, ca urmare a faptului că a vândut deja 300 dintre cele 500 de unități planificate.

La vremea respectivă nu știam niciun fel de detalii despre viitorul model, însă Wolfgang Durheimer, președintele Bugatti, a furnizat mai multe detalii atractive. Astfel, viitorul model va fi bazat pe conceptul Galibier (foto) prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2009 și ar putea beneficia de o caroserie cu 4 uși. "Mașina cu 4 uși nu este moartă", a afirmat Durheimer pentru publicația Automotive News.

Intenția inițială a fost ca Galibier să aibă o versiune de serie de peste 1.000 de cai putere, deși presa vorbea despre un propulsor capabil să asigure 1.400 de cai putere. Întrucât au trecut deja 8 ani de la prezentarea conceptului, noul model nu va avea foarte multe lucruri în comun cu acesta, iar una dintre principalele diferențe ar putea fi sistemul de propulsie.

Asta pentru că Bugatti ia în calcul utilizarea unui sistem hibrid, dacă acesta va oferi performanțele dorite de producător.

"Încă o dată, decizia va fi luată pe criteriul performanței, pentru că asta așteaptă clienții de la noi. Lista de ingrediente este deschisă", afirmă Durheimer. O decizie finală în acest sens este așteptată abia la finalul anului 2018, iar vânzările noului model, care nu a primit încă un nume, ar putea demara în 2024 sau chiar 2025.

Singurul lucru cert este ca Bugatti va rămâne fidelă ideii de a avea un singur model în gamă. "Pentru moment, Bugatti va rămâne un brand cu un singur model", a concluzionat Durheimer.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • 8 ani au trecut de la prez conceptului? fuck.. trece timpul asta, parca a fost acum 2 ani
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru