Noi informaţii despre viitorul Audi Q1, cel mai accesibil SUV al germanilor

de Bogdan Mirică
Miercuri, 11.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q1 a fost reconfirmat oficial şi este aşteptat să debuteze pe piaţă în anul 2016. SUV-ul va fi dezvoltat pe platforma MQB a Grupului Volkswagen şi va avea dimensiuni apropiate de cele ale lui A3.

Audi lucrează în continuare la ofensiva sa pentru segmentul SUV-urilor. Constructorul din Ingolstadt are în plan modele noi, cu o gardă la sol ridicată, reunite sub litera Q.

Primul pe listă este mezinul familiei, botezat deja Q1 şi confirmat de oamenii din Ingolstadt. Deşi denumirea îl aşează mai degrabă în segmentul mini-SUV-urilor şi sugerează unele înrudiri cu A1, viitorul Q1 va fi dezvoltat tot pe platforma modulară MQB a Grupului Volkswagen, dar într-o versiune scurtată.

Potrivit primelor speculaţii, crossover-ul entry-level va avea dimensiuni similare cu A3, de la care va şi moşteni gama de motorizări diesel şi benzină. Poate chiar şi un derivat de performanţă, botezat SQ1.

Din punct de vedere al preţului, Q1 va fi ceva mai scump decât compacta premium şi va fi oferit, în versiune standard, doar cu tracţiune integrală. Tracţiunea integrală quattro va fi însă disponibilă pe versiunile superioare, mai puternice.

Urmareste Automarket
Deşi maşina poartă deja amprenta estetică a vechiului designer Audi, Wolfgang Egger, nu este exclus ca noul preşedinte de creaţie de la Ingolstadt, Marc Lichte, să contribuie cu idei noi şi unele retuşuri.

Primele schiţe ale conceptului din care se va naşte micul SUV Audi Q1

Noul Q1 a primit undă verde şi se grăbeşte să ajungă pe piaţă în anul 2016 pentru a profita de pe urma creşterii segmentului SUV-urilor mici premium.

De producţia sa se va ocupa uzina Audi din Ingolstadt.

Comentarii (3)

  • Sincer nu cred ca un cuvant ca "accesibil" are ce cauta in titlul unui articol despre un model premium. Doar nu credeti ca se va vinde din cauza ca e accesibil? In general cei care-si achizitioneaza o masina premium noua o achizitioneaza dupa nevoi nu dupa pret.

    Daca suv-urile mici de volum incep undeva pe la 14-15.000 de euro si bat peste 25.000 de euro, Q1 va incepe la 20-21.000 de euro si va ajunge spre 40.000 de euro (daca nu mai mult). La 40.000 de euro exista masini de volum din clasa D full, deci iar va zic, accesibilitatea nu va fi prioritara.
    12 1
  • qwerty
    inca un golf
    9 2
  • strategie
    Face VAG 200000 de modele de masini,toate lafel(de proaste),si asa poate reuseste pana in 2018 sa depaseasca Toyota asa cum au zis.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru