Noi n-avem autostrăzi pentru maşini, dar Germania a inaugurat prima autostradă pentru biciclişti

de Daniel Popescu
Marti, 29.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania devine a treia tara cu autostradă pentru biciclişti după inaugurarea primilor 5 kilometri din cadrul unui proiect de 100 de kilometri care va conecta 10 oraşe şi 4 universităţi.

Esential 100 de kilometri va avea autostrada pentru biciclisti cand va fi terminata
Ce faci când toată ţara este împânzită de autostrăzi? Faci autostrăzi pentru biciclete! Desigur, nu este vorba despre România, ci despre Germania, care a profitat la maxim de o reţea dezafectată de cale ferată din regiunea industrială Ruhr.

În jurul acesteia, autorităţile au construit şi inaugurat 5 kilometri de autostrada pentru biciclişti, care pot astfel să circule fără să mai aibă grijă pietonilor, maşinilor sau semafoarelor. Cu o lăţime de 4 metri, traseul beneficiază de zone speciale de depăşire şi pasaje, iar drumul va fi curăţat permanent în cazul unor ninsori.

Traseul face parte dintr-un proiect mult mai amplu, care prevede realizarea unei autostrăzi cu o lungime de 100 de kilometri care să conecteze 10 oraşe din vestul ţării, printre care se numără Duisburg, Bochum sau Hamm, dar şi 4 universităţi. Autorităţile anticipează că numărul de maşini din trafic se va reduce în regiune cu 50.000 pe zi, mai ales că autostrada va deservi aproximativ 2 milioane de locuitori.

În plus, Germania are în plan cel puţin încă 3 autostrăzi pentru biciclişti, inclusiv una de 30 de kilometri care să lege Frankfurt de Darmstadt.

Primele ţări care au deschis autostrăzi pentru biciclişti sunt Olanda şi Danemarca.

Via Phys

Comentarii (12)

  • Cam asta înseamnă țară civilizată...
    La noi în Bucarest de exemplu pe șos. București - Ploiești între Piața Presei și Băneasa au interzis accesul bicicletelor. Că doar e zonă tradițională de plimbare.
    22 0
  • Noi trebuie sa o facem si sa o distrugem, abia apoi sa o facem din nou, si tare imi e mirarea ca se va demola din nou ;)
    13 1
  • Cate zeci de generatii trebuie sa se duca sa avem si noi macar pt. masini ?
    13 1
  • Hunter
    Cate generatii ? De vre-o 2000 de ani, pe meleagurile astea nu s-a facut nimic bun pentru ca nu s-a putut si nu s-a vrut. Prin urmare, NICIODATA nu va fi nimic. Tine pana la urma de samanta poporului si nu avem cum sa ajungem ca nemtii pentru ca nu suntem ca ei de la mama natura. Nepasarea, delasarea, prostia, lipsa de educatie ne vor trage in jos ca natie pentru totdeauna.
    Daca am fi cu jumatate de ora mai destepti, ne-ar fi mai bine. Si aici vorbesc la modul general, nu daca ne apucam sa luam individual cate o persoana. Ca da....sunt si in tara asta oameni scoliti si cu altfel de mentalitate. Atata doar ca marea masa e cum e si restul se pierd in ea. O natie inseamna unitate nu cateva exemple la stiri de olimpici, sportivi sau mai stiu eu ce indivizi de succes. Aia isi vad de treaba lor fiecare si incearca sa nu se afunde in mediocritatea generala.
    Nu sunt nici nemtii toti Einstein, dar unde exista unitate, respect, frica de lege, rigoare, dorinta de a avansa, acolo va fi mereu progres si loc de mai bine.
    13 1
  • Kap - Romania e in buda si nici eu nu vad sa iesim din ea prea curand. Intamplator, legat de interzicerea bicicletelor pe Piata Presei - Baneasa, cred ca au actionat bine; la modul ca au lucrat cu ce au avut si au minimizat riscul. Ani de zile ne-am plans ca mergem cu 50 prin zona aia si in sfarsit s-au luat masuri.
    Ai vazut ca se merge cu 100 fara nicio jena si fara accidente. Eu sunt si biciclist dar nu vreau sa incurc traficul acolo. Nici ciclistii nici soferii nu au educatia sa coabiteze pe un drum de viteza.
    11 1
  • Nemtii sunt de vina pentru asta, nu? Eu cred ca noi, ca popor, suntem de vina deoarece de peste 25 de ani votam aceleasi persoane care sa ne reprezinte in parlament, dar si la nivel local. Poate cand o sa ne trezim si o sa luam atitudine atunci o sa avem o tara ca afara, inclusiv cu autostrazi. Pana atunci ne uitam in gradina altora si suntem, eventual, invidiosi pe ei.
    7 0
  • Sincer, eu cred ca meritam sa traim in asa tara de rahat si va zic si de ce. Ieri am realizat ca un vecin de-al meu nu stie care este numele continentului pe care traim. In trecut, am avut vecini care m-au intrebat cum se scrie 210 sau daca Irak este in America.

    Am avut colegi in liceu, la unul dintre cele mai bune licee din tara, care nu erau in stare sa citeasca fluent sau sa gaseasca Rusia pe o harta a lumii. In facultate, la romana-engleza nonetheless, am avut colegi care au absolvit dar nu erau in stare sa citeasca corect o propozitie in engleza.

    Si asa mi-am dat seama ca sunt inconjurat de creaturi atat de stupide incat au probleme in a intrece inteligenta unui caine. Degeaba ii pui sa se uite la un documentar sau sa citeasca o carte pentru ca nu inteleg absolut nimic. Se uita confuz ca niste animale speriate in fata farurilor.

    Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca, mai ales in mediul rural, marea majoritate a barbatilor sunt alcoolici. De faptul ca romanii au o igiena absolut deplorabila. Multi n-au dinti in gura pentru ca nu se spala pe dinti cu lunile. De faptul ca-si lasa viata condusa de superstitii cretine, stau la coada sa pupe moaste, si-si dau banii preotilor. Sau de faptul ca multi trateaza animalele intr-un mod absolut barbaric.

    Si totusi, pe oricine intrebi o sa-ti zica ca suntem un popor de oameni super destepti si talentati. Asta pentru ca ne mandrim cu o mana de indivizi destepti din epoci demult apuse.
    13 3
  • @Hunter Cu doua mici exceptii ai dreptate: a doua parte a domniei lui Carol I si perioada interbelica.

    Multi zic ca in comunism s-a facut si s-a dres, insa multe intreprinderi/fabrici le aveau la baza pe cele din perioada monarhiei. Cele facute de Ceasca de la 0 erau perimate si exportul se realiza in 90% din cazuri in CAER si tarile lumii a treia. Produse proaste si fara competitivitate pe pietele vestice.
    4 2
  • @sam93 aici suntem pe aceeasi lungime de unda.Se pare ca m-am inselat in legatura cu tine.Scuze pt injuriile din postarea respectiva
    4 2
  • Drum de viteză? Aia e o zonă tradițională de plimbare la șosea.
    Numai imbecilul de Opărescu, în loc să scoată traficul din oraș prin cât mai multe străpungeri, a favorizat construcția unui pasaj inutil (coada s-a mutat la arc) la Piața Presei. Bicicliștii? Dă-i încolo, pe bucata menționată ar trebui să se calce pe bătături cu pietonii pe 3m de trotuar denivelat, care traversează toate ieșirile de străzi posibile fără aduceri la nivel.
    3 1
  • rotila
    de cateva ori pe an merg la snagov cu bicicleta. cel mai periculos este la saftica unde un dobitoc de primar a ingustat asfaltul si a pus borduri anuland sansele de degajare.
    2 1
  • Mitica Blajinul
    Sam, chiar ca am ramas surprins de logica ta. In sensul bun. Ai subliniat exact ce se intampla in Romania.Si nu numai .Peste tot este aceeasi problema.La ora actuala, cei care conduc nu au nevoie de oameni cu studii superioare.Sa urmezi o facultate in state ,trebuie sa platesti cel putin 100,000 dolari pentru 3 ani.Dupa aceea, daca vrei sa mai continui, trebuie sa te imprumuti din nou. Termini studiile si vei ramane dator toata viatza. Daca nu ar fi parintii ....Dar sunt foarte multi parinti care nu vor putea sa plateasca.Nevoia de robotei este imensa, iar terenul este pregatit cu foarte mare precizie.Sa ne uitam la domeniul auto.Tehnicienii auto foarte bine pregatiti si cu experientza ,sunt o specie pe cale de disparitie.Ar fi interesant sa cautilocuri de munca in domeniul auto.In toata lumea larga.Sunt mii de pozitii valabile, dar nu sunt oameni care le ocupe.Sam, cer scuze pentru tot ce ti-am spus pana acum.M-am inselat enorm.Acum inteleg la fel de bine toata frustrarea ta.Nici eu nu support prostia.Sunt mai in varstea decat tine.Si eu reactionam la fel ca tine, dar incep sa ma linistesc.Am inceput sa-mi pregatesc baiatul pentru viitorul asta imputit.
    Respect, man!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru