Noi probleme pentru Tesla: constructorul american, investigat de FBI pentru raportări false despre producția lui Model 3

de Daniel Popescu
Luni, 29.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla este investigată în Statele Unite de FBI pentru posibile raportări false despre producția lui Model 3 prin care ar fi înșelat investitorii începând din 2017.

Aproape că nu există săptămână în care Tesla să nu se afle sub lumina reflectoarelor pentru diverse probleme de natură juridică.

Cea mai recentă problemă vine din partea Biroului Federal de Investigații din Statele Unite (FBI), care suspectează Tesla că a raportat în mod fals datele de producție pentru Model 3 începând din prima parte a anului 2017.

Principala problemă este că raportările false induc în eroare investitorii, în contextul în care Tesla este o companie listată pe bursă. Informații despre o investigație a celor de la FBI au fost confirmate de Tesla încă de la jumătatea luni septembrie, însă este pentru prima oară când apar detalii despre natura acesteia.

Informațiile despre investigația FBI au fost anunțate de publicația Wall Street Journal, iar pentru moment oficialii Tesla s-au limitat să afirme că nu au primit citații în acest caz.

"Nu am primit nicio citație, nicio cerere pentru a depune mărturie sau nicio altă formalitate.

În plus, nu au existat cereri pentru documente suplimentare din partea Departamentului de Justiție de câteva luni", a precizat un purtător de cuvânt al Tesla pentru agenția de presă Reuters.

Noile probleme vin la scurt timp după ce CEO-ul Elon Musk s-a ales cu o amendă totală de 40 de milioane de dolari pentru că a anunțat în mod eronat pe Twitter că va delista compania de la bursă.

În mod ironic, problemele vin la numai câteva zile după ce Tesla a anunțat un profit de peste 300 de milioane de dolari în al treilea trimestru al anului. Practic, este doar a treia oară în isoria companiei când Tesla anunță un profit trimestrial.

Via The Wall Street Journal, Futurism, Reuters

Comentarii (2)

  • Daca as fi adeptul conspiratiilor as zica ca deloc surprinzator faptul ca anuntul despre ancheta vine dupa ce compania a declarat ca a ajuns pe profit. Mai ales in timpul unei guvernari republicane.

    Daca as fi critic as fi unul dintre cei dezamagiti de Tesla as zice ca nu au mintit doar clientii (reali sau potentiali) referitor la productie ci si statul.
    Ce si cum o fi...om vedea.
    8 1
  • ce stire este asta? cancan? asta este cea mai recenta stire negativa? Stirea este de la jumatatea lui septembrie...nu credeam ca "Spam-ul" cu stiri negative tesla ajunge si la noi :)) penibil. Voi va uitati macar la bursa, nu zic de participat...?
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru