Noi recorduri pentru Skoda: cehii au avut cel mai bun început de an din istoria companiei, cu 316.700 de mașini vândute

de Petre Barac
Miercuri, 02.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a vândut 316.700 de mașini în primele trei luni din 2018, înregistrând cel mai bun început de an din istoria constructorului ceh. Vânzările și profitul au crescut, iar compania caută modalități prin care să-și mărească producția.

Veștile bune continuă să vină pe adresa celor de la Skoda. După o lună februarie cu rezultate istorice, cehii au stabilit acum noi recorduri în materie de vânzări.

În primele trei luni din 2018, constructorul din Mlada Boleslav a vândut 316.700 de mașini către clienți din toată lumea, cu 11.7% mai mult decât în aceeași perioadă de anul trecut. Potrivit datelor oficiale, este cel mai bun început de an din istoria Skoda.

Veniturile din vânzări au crescut cu 4.9% până la valoarea de 4.5 miliarde de euro, în timp ce profitul operațional a fost și el în creștere cu 5.3% până la un total de 437 de milioane de euro.

“Suntem pe drumul cel bun pentru a respecta strategia 2025, iar rezultatele trimestriale arată profitabilitate în creștere. Ca urmare a cererii în creștere pentru modelele noastre, căutăm modalități prin care să ne mărim capacitățile de producție,” a declarat șeful Skoda, Bernhard Maier.

Așa cum era de așteptat, Skoda Octavia a rămas cel mai bine vândut model din gama cehilor, cu 105.700 de unități livrate în perioada ianuarie-martie 2018.

Pe locul doi în acest clasament a fost Skoda Fabia, cu 54.600 de unități.

SUV-urile Kodiaq (38.100) și Karoq (17.100) au contribuit și ele la vânzările istorice înregistrate de Skoda în primele 3 luni din 2018.

Via Skoda

Comentarii (2)

  • Anonim
    Skoda clar este pe val .
    7 0
  • Va mai invitam odata in Romania!
    Putem sa le construim si AICI.


    PS: Alooo GUVERNUL?
    Aude cineva?
    Baietii astia vor sa investeasca!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru