Noi rezultate Euro NCAP: Mercedes-Benz Clasa A, Mazda 6, Lexus ES și Hyundai Nexo au primit câte 5 stele

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz Clasa A, Mazda 6, Lexus ES și Hyundai Nexo au obținut câte 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP, în timp ce utilitarele Peugeot Rifter, Citroen Berlingo și Opel Combo au primit câte 4 stele.

Organizația europeană Euro NCAP a publicat miercuri o nouă serie de rezultate pentru teste de siguranță, iar de data aceasta există doar vești bune.

Toate cele patru modele de pasageri evaluate au primit calificativul maxim de 5 stele, iar printre ele figurează și Hyundai Nexo, care devine astfel primul model electric alimentat cu hidrogen supus la testele Euro NCAP.

În plus, organizația a testat și utilitarele înrudite Peugeot Rifter, Citroen Berlingo și Opel Combo, care au primit câte 4 stele.

Mercedes-Benz Clasa A - 5 stele

Noua generație Clasa A a impresionat prin rezultatele excelente obținute în cadrul testelor, cu calificative mai mari de 90% atât pentru adulți și copii, cât și pentru pietoni și alte tipuri de utilizatori ai drumurilor.

Rezultatele sunt explicabile prin faptul că protecția în cazul simulării accidentelor a fost în general foarte bună, inclusiv în privința modului în care a funcționat sistemul de frânare automată de urgență AEB.

În cazul testului pentru sisteme de siguranță, compactă germana a obținut un calificativ de 75%.

Mazda 6 - 5 stele

La rândul ei, noua generație Mâzda 6 s-a remarcat prin protecția oferită în cazul adulților și copiilor, însă a obținut un calificativ de 66% pentru protecția pietonilor. Principala explicație este că protecția în zona pelvisului a fost predominant slabă în timpul testelor. Între timp, modelul a obținut un calificativ de 73% pentru sistemele de siguranță.

Lexus ES - 5 stele

Noul Lexus ES a primit de asemenea 5 stele, cu peste 90% pentru protecția adulților și pietonilor, în timp ce protecția copiilor a fost ușor mai modestă, de 87%, fără însă ca Euro NCAP să menționeze în raport deficiențe importante la acest capitol. În cazul sistemelor de siguranță, modelul a obținut un calificativ de 77%.

Huyndai Nexo - 5 stele

Euro NCAP a lăudat performanța lui Hyundai Nexo de a obține 5 stele în contextul sistemului de propulsie alimentat cu hidrogen, iar modelul a obținut calificative de 94% și 87% pentru protecția adulților și a copiilor.

În schimb, pentru protecția pietonilor, Nexo a primit doar 67%, însă singura mențiune negativă apare în dreptul pelvisului, pentru care protecția este slabă. În cazul sistemelor de asistență, Nexo a obținut 80%. 

Peugeot Rifter, Citroen Berlingo și Opel Combo - 4 stele

Toate cele 3 utilitare, construite pe aceeași platformă a Grupului PSA Peugeot-Citroen, au primit 4 stele în cadrul testului. De altfel, așa cum era de așteptat, calificativele pe categorii au fost la rândul lor similare: 91% pentru protecția adulților, 81% pentru copii și 58% pentru pietoni, cu un calificativ de 68% pentru sistemele de asistentă.

Via Euro NCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru