Noi schimbari planificate pentru RCA: şoferii cu multe accidente ar putea fi încadraţi într-o categorie specială de asigurări

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 02.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şoferii care comit multe accidente ar putea plăti prime RCA semnificativ mai mari dacă vor fi introduşi într-o categorie specială de asigurări, potrivit unei propuneri a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Şoferii care produc multe accidente se confruntă uneori cu situaţia de a fi refuzaţi de companiile de asigurări din cauza riscurilor prea mari pe care le prezintă sau de a fi nevoiţi să achite sume mari pentru prima anuală.

Pentru a rezolva această problemă, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se gândeşte ca asigurările acestor şoferi să fie preluate de un grup de companii de asigurări care să-şi împartă riscurile între ele, după modelul practicat, de exemplu, în cazul asigurărilor obligatorii de locuinţă.

Întrucât daunele provocate de aceşti şoferi sunt ridicate, tarifele RCA pentru această categorie ar urma să fie de asemenea mai mari decât nivelul actual al pieţei.

Urmareste Automarket
Alte soluţii propuse sunt ca aceste asigurări să fie preluate de Biroul Asigurătorilor Auto sau de o singură companie de asigurări care doreşte acest lucru.
"Acei clienţi cu risc ridicat nu vor fi preluaţi la preţuri mici. Vorbim de clienţi care sunt pur şi simplu refuzaţi de asigurători, nu clienţi care plătesc peste medie. De obicei, aceştia sunt asiguraţi la preţuri de două, trei, până la zece ori peste nivelul mediu", spun oficiali din piaţa asigurărilor citaţi de publicaţia Profit.

Pentru moment nu există un termen de la care un astfel de proiect va fi pus în practică, însă acesta nu va apărea într-o perioadă scurtă de timp. Ideea ASF pentru a muta şoferii cu probleme într-o categorie specială vine ca urmare a creşterilor foarte mari ale tarifelor RCA din cauza daunelor majore provocate de aceştia. În prezent, preţurile RCA sunt plafonate până în luna mai.

Via Profit

Comentarii (1)

  • Pe principiul asta, victimele unor mai multe accidente auto, suferite din cauza altora, ar trebui sa primeasca mai multe statui ? Mai multe copci moca ? Mai multe bonuri de masa, la cantina ortopedica ?

    Nu e mai bine sa ii anulezi permisul, pe 3 ani, 5 ani, pe viata ? Sau e nevoie acuta de invartitori de volan pe strazi ?

    Oricum, daca dauna e pana in 200.000 mii lei, e cam legal, nu ?!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru