Noi termene pentru infrastructură: sfârșitul anului pentru cei 3 kilometri din Autostrada București - Ploiești și 2021 pentru Centura Capitalei

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile susțin că tronsonul de 3 kilometri al Autostrăzii București - Ploiești va fi inaugurat până la sfârșitul anului, în timp ce șoferii vor putea circula pe Centura Capitalei în regim de autostradă cel târziu în 2021.

Accesul pe Autostrada București - Ploiești este îngreunat din cauza faptului că lucrările la un tronson de 3 kilometri care pornește de pe Șoseaua Petricani inante de a se conecta la drumul rapid trenează de câțiva ani. Totuși, autoritățile promit că vor accelera lucrările și că inaugurarea acestui tronson va fi făcută cel târziu la sfârșitul acestui an.

"Noi ne propunem ca la finele acestui an să fie dat în circulaţie acest sector de autostradă. Legat de descărcarea în zona Petricani, noi am avizat acest proiect împreună cu Poliţia Rutieră. Deocamdată, acea intersecţie este avizată cu soluţie de semaforizare", a explicat Ştefan Ioniţă, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De asemenea, oficialul CNAIR a făcut și câteva declarații despre Șoseaua de Centură a Bucureștiului. Potrivit acestuia, lucrările de modernizare care vizează existența a două benzi pe sens pe toată lungimea de circa 100 de kilometri a centurii ar putea fi finalizate în 2021.

"Ținând cont că vorbim de un profil de autostradă, undeva la peste 100 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, estimez că la finele anului 2020-2021 îl vom avea finalizat, în funcţie de cum vor evolua şi procedurile de achiziţie", a adăugat Ioniță. 

Via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru