Noile Honda NSX şi Civic Type R vor debuta în Europa în luna martie

de Bogdan Mirică
Miercuri, 28.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va expune în cadrul Salonului Auto de la Geneva noua generaţie a modelului Civic Type R, dar şi versiunea europeană a supercarului NSX. Ambele vor fi dezvăluite în data de 2 martie.

Honda a anunţat oficial data de lansare a noului Civic Type R, versiunea de performanţă a modelului compact, creat pentru a se duela cu Volkswagen Golf R, Renault Megane RS, Opel Astra OPC şi Seat Leon Cupra.

Modelul a fost anticipat deja de două concepte cu acelaşi nume, dar versiunea de serie va fi ceva mai cuminte din punct de vedere estetic. În aşteptarea modelului hot hatch, japonezii au publicat şi un nou teaser video, care confirmă ca dată oficială de lansare ziua de 2 martie, adică atunci când salonul Auto de la Geneva îşi deschide porţile pentru jurnalişti.

Informaţiile preliminare oferite până acum de Honda anunţă un motor turbo de 2.0 litri, ascuns sub caroseria lui Civic Type R. Unitatea va dezvolta 280 de cai putere şi va fi capabilă să ajute compacta japoneză să obţină performanţe bune la accelerare.

Esential 280 de cai putere va dezvolta noul Honda Civic Type R.
550 de cai putere va oferi supercarul Honda NSX.
De o dozare potrivită a resurselor se va ocupa o suspensie sport, un nou sistem de frânare şi mai multe moduri de rulare, printre care şi +R, dedicat celor care vor un comportament extrem.
După lansarea de la Geneva vor mai dura câteva luni până când Honda Civic Type R va ajunge pe piaţa din Europa.

Noul Honda NSX

La fel se va întâmpla şi cu supercarul NSX, care are nevoie de timp pentru a ajunge în showroom-urile de pe Bătrânul Continent. Comparat cu omologul său american prezentat la Detroit, Acura NSX, modelul destinat pieţei din Europa şi vândut sub brandul Honda va adopta modificări estetice minore.

Vorbim despre aceeaşi maşină, fără detalii notabile, propulsată de sistemul hibrid Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive. Ansamblul beneficiază de un motor V6 bi-turbo, ajutat de alte trei propulsoare electrice. Două dintre ele angrenează roţile anterioare, iar al treilea este ascuns în interiorul transmisiei, ajutând motorul convenţional. Cel mai probabil, şi pe piaţa din Europa, Honda NSX va dispune tot de 550 de cai putere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru