Nokian îţi spune cât de uzate sunt pneurile: finlandezii lansează un serviciu gratuit de scanare 3D a adâncimii benzii de rulare

de Daniel Popescu
Marti, 13.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de pneuri Nokian a lansat un serviciu de scanare 3D prin care anunţă şoferii despre adâncimea benzii de rulare a cauciucurilor, pentru ca aceştia să ştie când trebuie să le schimbe.

Calitatea pneurilor joacă un rol esenţial în siguranţa rutieră, iar studiile arată că adâncimea necorespunzătoare a benzii de rulare este vinoavată de producerea a 25% dintre accidentele legate de anvelope. De regulă, verificarea acestui parametru este efectuată doar în service-uri, însă producătorul de pneuri Nokia a lansat acum o tehnologie digitală care oferă informaţii în timp real despre adâncimea benzii de rulare.

Prin intermediul unui parteneriat cu reţeaua de service-uri auto şi centre de anvelope Vianor, producătorul finlandez de cauciucuri Nokian a lansat tehnologia SnapSkan, care măsoară în timp real adâncimea benzii de rulare prin utilizarea unui scaner 3D care "citeşte" pneurile şi a unei camere video care identifică numărul de înmatriculare.

Urmareste Automarket
În momentul în care scanarea este completă, şoferul poate primi un raport despre adâncimea benzii de rulare prin SMS şi e-mail, indiferent de marca pneurilor pe care le foloseşte.

Pentru început, SnapSkan va fi disponibil de-a lungul drumului de acces într-o parcare subterană din Helsinki, Finlanda, însă ulterior va fi extins şi în alte zone din Finlanda înainte de a ajunge şi în alte ţări la un moment dat.

"Prea puţine persoane sunt conștiente de starea anvelopelor montate pe autoturismele lor, iar limita de prag care defineşte necesitatea de a le înlocui este destul de mare.

Dorim să folosim această nouă tehnologie pentru a creşte gradul de conştientizare a conducătorilor auto cu privire la gradul de uzură a anvelopelor, făcând-o cât mai simplu de utilizat şi uşor de accesat”, spune Ville Nikkola, şeful departamentului de retail al Vianor.

Via Nokian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru