Nonconformism clasic: BMW X2, prezentat în România într-un concert de violoncel organizat în service

de Mircea Meşter
Luni, 26.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai mic membru al familiei de SUV-uri BMW și-a făcut apariția publică în România într-un concert inedit care a avut loc într-un service auto.

BMW X2, cel mai nou SUV din gama mărcii bavareze, și-a făcut debutul în fața publicului din România într-un mediu nonconformist: un concert de violoncel care a avut loc în service-ul BMW Automobile Bavaria din Otopeni.

Concertul a făcut parte din seria de evenimente organizate sub umbrela Festivalului Europe Now și l-a adus în spațiul neconvențional dedicat pe violoncelistul german Alban Gerhard, unul dintre cele mai cunoscuți muzicieni europeni. Acesta a interpretat o selecție din suitele pentru violoncel ale lui Johann Sebastian Bach. 

Cum a fost realizată legătura aparent imposibilă dintre un SUV BMW și muzica lui Bach într-un service auto? "Am căutat un spaţiu care să completeze muzica lui Bach – una foarte tehnică, de o precizie matematică. Service-ul de automobile, cu scule, motoare şi maşini în pregătire, ridicate pe elevator, s-a dovedit o alegere foarte bună", a explicat Alexandru Șeremet, reprezentantul BMW România care a gândit și organizat concertul.

Evenimentul a avut dublă însemnătate pentru noul BMW X2, model construit pe platforma tehnică a lui X1, dar care oferă un look mai agresiv și un comportament dinamic accentuat.

Pe lângă faptul că acest concert a reprezentat prima "ieșire" publică a SUV-ului german pe piața din România, evenimentul a găzduit și prezentarea expoziției de fotografie "First Contact", a lui Mihai Baloianu. Fotograful român a realizat imaginile în luna februarie la Viena, acestea urmând să facă parte din lotul oficial pe care BMW le va utiliza odată cu lansarea oficială a mașinii, în această primăvară. 

Comentarii (5)

  • Da, da, fix cu rafinamentul si sublimul unui violoncel asociez eu un BMW, mai ales un X2.
    Pe bune? Daca era un Merc intelegeam. Insa BMW parca se vroia sport, tineresc, zvapaiat.
    6 1
  • Tibi, ai dreptate, BMW are o imagine mai tinerească şi BMW X2 e chiar cel mai "proaspăt" dintre modelele BMW X. Am căutat însă ceva care să suprindă, tocmai pentru a întări contrastele.

    În plus, ne-a plăcut mult ideea de a găzdui un concert de Bach, compozitorul care este văzut ca un matematician al muzicii, compatibil cu pasiunea noastră pentru tehnologie.

    În plus, într-o evoluţie organică, cu prieteni frumoşi, am dezvoltat în România o legătură puternică cu muizca de cameră care am descoperit că poate să fie foarte fresh, contrar aparenţelor. Recomandăm cu multă căldură Festivalul SoNoRo!
    6 3
  • Ăștia habar n-au care le este publicul țintă din România.
    Dacă îl puneau pe Guță să le behăie niște manele ar fi avut o asociere mult mai reală și mai naturală.
    Doar cine nu e complet rupt de realitatea românească poate pune „BMW” și „Bach” în aceeași propoziție .
    9 5
  • Erata:
    În loc de „cine nu e complet rupt” se va citi „cine e complet rupt”.
    2 1
  • Hahahaha !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru