Norme severe pentru consum in SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 31.05.2007
In SUA senatul vrea sa impuna norme stricte de consum: 6.7 litri/100 km pana in 2020.

Senatul american va vota pe 11 iulie implementarea unei legi care sa reglementeze consumul automobilelor. Constructorii americani se pregatesc sa faca fata propunerilor executivului care au propus norme de reglementare a consumului de 6.5 litri/100 km pentru autoturisme si 7.8 litri/100 km pentru camionete.

Senatul doreste ca pana in 2020 intreaga gama de automobile a marilor producatori sa inregistreze un consum mediu de 6.72 litri/100 km, adica norme cu 40% mai stricte decat cele actuale. Senatorii doresc ca limita sa creasca cu 4% in fiecare an.

Lobbystii producatorilor americani au fost revoltati de aceste norme si au pus in aplicare o strategie legislativa cu ajutorul lui Carl Levin, senator de Detroit. Acestia doresc introducerea unui standard de 6.5 litri/100 km pana in 2022 pentru autoturisme si a unui prag de 7.8 litri/100 km pana in 2025 pentru camionete.

Aceasta propunere ar permite producatorilor auto sa ocoleasca standardele impuse de executivul american cat timp demonstreaza ca dezvolta autovehicule cu emisii si consum scazut.

Initiativa lui Levin nu a ramas fara raspuns in randul lobbystilor pentru mediu care au condamnat vehement atitudinea producatorilor auto.

Comentarii (2)

  • frantz
    ceeeeeeeee?!?!?!?!?!?!?!?
    Senatorii doresc ca limita sa creasca cu 4% in fiecare an?!?!?!?!?!??!!?!? Inseamna ca senatorii vor exact contrariul a ceea ce vrea senatul (un mic nonsens)!!!Voi cititi ce scrieti?????? Legat de stire, ce poti sa zici de un popor lipsit de masura? Poate doar ca niste oameni luminati i-au avertizat ca resursele naturale sunt pe duca. Tot ei au realizat printre multe altele si gaurica in stratul de ozon...
    0 0
  • hardsoft21
    Asa este la noi
    Nu este important CE SE SCRIE. Impoartant la noi este sa se scrie si sa fie cat mai mult.
    Moduri de exprimare de genul ... "Senatorii doresc ca limita sa creasca cu 4% in fiecare an" ... sunt o chestie des intalnita in presa romaneasca. Ne meritam soarta.
    Trist este ca acele randuri au fost scrise de unul din domeniul "frizeriei" si textul a fost PIEPTANAT ( pt trimis la tiparit ) de altul din domeniul "cofetariei". Asa ca la noi merge.

    "E multi prosti aici, nui ase baieti" sau "Padure, padure frumos canta cucul la tine"
    Aceste texte SE CITESC EXACT asa cum sunt scrise, pt o cat mai corecta pronuntie tipic romanesca ( fara caciulite si alte adaugiri )

    Va urez o zi buna si cat mai "sus" ( in groapa cu limba romana )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru