Nou: Centru de Design Renault la Bucuresti

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 25.05.2008
Modelele Renault, Dacia si Nissan vor fi proiectate la Bucuresti in noul Centru de Design al grupului francez.

Esential

30 Mai este data inaugurarii noului Centru de Design Renault din Bucuresti.

Renault a anuntat ca va deschide in data de 30 mai noul Centru de Design Europa Centrala. Noul studio Renault va avea sediul la Bucuresti si va lucra la proiectarea si desenarea modelelor marcilor Renault, Nissan si Dacia.

La evenimentul de inaugurare al centrului, amplasat pe strada Pitar Mos numarul 12, vor participa Patrick le Quement, director Design Industrial Renault, alaturi de primul ministru Calin Popescu Tariceanu si de ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul.

Renault a inaugurat pe 13 mai o fabrica de cutii de viteze la Mioveni, in urma unei investitii de 146 de milioane de euro.

In plus, producatorul francez a promis investitii de peste jumatate de miliard de euro in urmatorii trei ani in Romania.

[poll]114[/poll]

Taguri: Dacia, Nissan, Renault

Comentarii (14)

  • frumos
    foarte marfa :)
    0 0
  • Super naspa.
    0 0
  • Am votat pentru nu
    Eu am votat impotriva...si va spun de ce...
    Renault vrea sa foloseasca capacitatea inginerilor romani (ma refer la cei bine pregatiti) cu bani de capsunari din Spania. Un prieten bun de-al meu, care a lucrat la proiectare pt o firma italiana in Tg. Mures, a fost la interviu la Renault. Iar, cei de la Renault i-a oferit un salar de 500 de euro, fara bani de relocare si alte cheltuieli aferente mutarii. Sa imi fie cu iertare, dar cei de la Renault chiar cred ca suntem ultimii analfabeti si incompetenti. Ar fi fain daca cineva care are tangenta cu acest centru de design ar putea sa ne dea niste informatii despre ce se intampla acolo
    0 0
  • greseala romaneasca
    nu stim sa ne vindem marfa si nici macar sa ne vindem aptitudinile. Romanul ii creste inima ca va lucra la Renault dar nu constientizeaza ca salariul oferit este sub media calificarii lui. Se creaza un prost inceput pentru mintile tinere, nu stiu cat valoreaza anii de studiu si viata.
    0 0
  • Vlase, ai dreptate dar..
    Salariul oferit de Renault este intr-adevar o gluma proasta, pana si un muncitor necalificat ia 3-400 euro in Bucuresti. Eu lucrez intr-o multinationala si as putea fi la fel de suparat. Un angajat din Ungaria (ca sa nu mai vorbesc de Anglia) ia dublul salariului meu si face acelasi lucru, +/- chestii minore locale. Solutia apare insa daca ne gandim la viitor putin. Stiu ca mai e pana acolo dar numai cu investititile straine va creste piata romaneasca. S-a vazut ce am fost in stare sa facem noi, romaneste, si ce sunt in stare sa faca altii. Nu spun ca suntem platiti bine. Avem preturi de UE si salarii de Romania. Dar aici este vina politicienilor + acel mers pe sarma: daca suntem prea ieftini, nu ne convine noua; prea scumpi, nu le convine strainilor. Inceputul e bun. Un centru de design Renault acum, o investitie Nokia, Mercedes, Mitshubishi, Audi etc ridica implicit nivelul de trai. Nu pe loc, asta e clar, dar usor usor nu mai suntem tara bananiera
    0 0
  • AlexPh
    orice lucru inceput prost se termina si mai prost
    Trebuie sa inclin sa dau dreptate lui GINOsi lui Vlase implicit.E adevarat ce spune si TEO,dar sa nu uitam ca atunci cand se vor ridica oamenii cu pretentii-ca doar nu o sa stam 500 de ani cu salarii de RO ,multinationalele o sa-si ia jucariile si o sa le mute in alte tari-nici Africa nu este de lepadat.Exemple sunt-incepand cu Nokia versus Germania.In concluzie trebuie sa aplicam proverbul ca noi traim acum aici si acum.deci trebuie sa ne simtim ok in pielea noastra acum si nu peste 50 de ani.Aviz si politicienilor de kkt care o dau la pace cu multinationalele.Sau probabil ca peste 50 de ani o sa zicem (cand vom avea 70-90 de ani)ce fain ma dau cu Loganul pe autostrada Bucuresti Brasov(asta daca o sa fie gata vreodata).
    0 0
  • meritam ?!
    Trebuie sa tinem cont de faptul ca Romania este atractiva pt investitorii straini tocmai pt forta de munca ieftina. Ar mai veni firme din afara daca am cere salarii ca in vest ? NU ! Meritam salariile inginerilor din Germania totusi !? Fara sa realizam ne taiem craca singuri
    0 0
  • centru de disign
    Vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri. Vorbiti aici ca niste fete mari de parca voi daca ati fii in situatia lui Renault ati proceda altfel, ati angaja Romani si salariile ar fii dublu cat in Anglia si nu la nivel de Romania. Romanul nu este al mai fantastic dintre fantastici si nici nu merita cele mai mari salarii din lume doar pentru faptul ca este Roman, daca nu iti convine oferta nu te obliga nimeni sa te angajezi la ei sau din momentul in care ai intrat in sediu devii sclav???? fara drept de apel??? Fratilor sunteti jenanti romanii sunt asa de buni incat colcaie presa internationala de cate fapte "bune" fac romanii, unii violeaza unii omoara unii rapesc altii pipaie minore ( marile minti luminate si bine platite) Deci domnilor cand lumea o sa vorbeasca ceva de bine despre "civilizatia" de romania atunci sa aveti pretentii pana atunci daca nu va convine faceti ca vulpea.....
    0 0
  • degetel
    centrul de proiectare si salariile
    kkk, eu sunt de parere ca ar trebui sa ai experienta de lucru in multiationale in romania(am) si in vest (am) . vorbesc de munca inalt calificata. sunt putini care isi merita banul, si cu toate astea, lucreaza de 5 ori mai multi decat e nevoie. de ce ? sa aiba si ala un salar. trantorii de obicei sunt "protejatii" si ei sunt cei care au parte de bonusuri, etc.
    cei care sunt cu adevarat specialisti fac totul.
    e ridicol sa spuna cineva ca in vest se lucreaza cu adevarat si in romania nu. difera atitudinea trantorilor. in vest, se prefac , daca nu stiu sa se prefaca sunt dati afara. in romania stau ca leafa le vine, iar gigel este cu siguranta numarul 1 la lucru si ultimul la bani.

    salarii. treci cel putin pe la 10 interviuri la multinationale ca sa incepi sa iti faci idee de ceea ce inseamna aprecierea muncii, si pe la 50 de interviuri la firme asazis serioase.
    salariul care se ofera este cu mult sub standarde. tendinta generala: salarii mici si amenintarea permanenta ca se muta facilitatea in china sau india. trezeste-te ca inca visezi
    0 0
  • ca romanii...
    ca majoritatea romanilor, cautam calul de dar la dinti... acum 10 ani, cand industria IT a inceput sa intre in romania, salariile erau derizorii. de ce? pt ca eram la inceput si nu multa lume isi asuma riscul. intre timp, romania s-a dovedit a fi o alegere buna pt outsourcing si pe masura ce concurenta a devenit din ce in ce mai acerba, au crescut (si cresc in continuare) si salariile.

    acelasi lucru se va intampla si in romania cu industria auto, odata cu venirea ford, renault (mercedes, VW si care vor mai veni). este un pas in directia cea buna si ar tb incurajat iar cei care se asteptau din prima la salarii europene mai au de asteptat.
    0 0
  • Tataia
    Despre centrul de Design
    Bine am venit la Academia de Impresii si Simptome !

    Hai sa nu dramatizam! Primo: salariul e absolut confidential si inca nu au inceput recrutarile masive; este vorba doar de redistribuire de personal. Sincer, am candidat la un post in Centrul Renault din Pipera, am sustinut vreo 4 interviuri cu fele de fel de sefi de departamente, am fost refuzat politicos dar cu posibilitatea de rechemare, ATENTIE! nu a suflat nimeni nici o vorbulita despre salariu.
    Sunt niste criterii de performanta, functie de care iti primesti banii cuveniti. Oricum, conditiile de munca sunt super-mega, se asigura locuinta si transport la job, deci nu e cazul sa ne plangem inainte de a ne frige.
    Va rog, deci sa nu va dati cu parerea asa, de dragul de a ne baga in seama, oricum nimeni din Renault nu are timp sa se bage pe forumul de fata ca sa citeasca macar parerile noastre.
    Va doresc tuturor mult succes in ceea ce intreprindeti!
    0 0
  • raduku
    Tot despre Centru de Design
    Dupa parerea mea de la a deschide un centru de design la a pune la lucru un astfel de centru este o diferenta de la cer la pamant. Un centru de design este un eveniment extra, dar intrebarea cea mai grea consta in faptul oare ce va produce? Eu am lucrat ani buni pentru Renault intr-o companie care a avut colaborari bune in trecut. Activitatea de design consta in multe oparatii care trebuiesc de regula validate de niste Lead Design-eri, oameni cu greutate. Deciziile se iau greu, dar importanta este calitatea. Este mult de spus aici. Mi-ar place sa fiu si eu printre cei angajati la Renault cu toate ca sunt din alt oras. Personal va doresc tuturor succes si putere de munca si nu puneti banul mai presus de meserie. Succes Renault!
    0 0
  • bafta
    Ce bafta pe noi! Abia asteptam urmatoarele minunatii gen Logan, Sandero, Laguna 3 si alte frumuseti:))))
    0 0
  • cineva
    pt Tataia
    si eu am fost la interviuri la RTR si am ajuns si la Dacia si iti zic eu salariul:1000 ron brut.Deci daca iti place sa faci pe sclavul du-te la reno sau la alti francezi zgarciti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru