Noua generaţie a lui Toyota Auris a intrat în producţie

de Sebastian Toma
Luni, 05.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a introdus în producţie noua generaţie a lui Auris. În primă fază, noua generaţie a compactei va fi construită la uzina din Regatul Unit.

Toyota Auris a intrat în producţie la uzina din Burnaston, Regatul Unit. Japonezii au ales fabrica britanică deoarece această facilitate a primit investiţii regulate în ultimii 20 de ani şi este primul centru de producţie de pe Bătrânul Continent. Din moment ce noul Auris reprezintă inima strategiei Toyota pentru piaţa din Europa, japonezii speră să-şi întărească poziţia pe acest continent direct din prima lor uzină deschisă la nivel european. Reţeta câştigătoare pentru noua generaţie a lui Auris este reprezentată de gama de trenuri de propulsie, disponibilă atât pentru versiunea hatchback, cât şi pentru versiunea touring sports, compacta niponilor fiind oferită atât în versiuni otto, cât şi în versiuni diesel sau hibride.

Gama de motorizări a noii generaţii Toyota Auris include două unităţi otto, de 1.3 şi 1.6 litri, alături de două diesel-uri, de 1.4 şi 2.0 litri. Cea mai importantă versiune este însă cea hibridă, cu un sistem de propulsie preluat complet de la fratele Prius (benzină 1.8 litri plus motor electric) care dezvoltă un maxim de 136 de cai putere şi care beneficiază de o transmisie CVT. În raport cu generaţia precendentă a lui Auris HSD Hybrid, bateriile sunt poziţionate sub bancheta din spate, ceea ce menţine volumul portbagajului la cel oferit de versiunile cu propulsie convenţională, de 360 litri.

În ultimii 20 de ani, Toyota a investit peste 2.1 miliarde de lire sterline.

La vremea debutului pe piaţa europeană, prima fabrică a celor de la Toyota producea un model de segment D, numit Carina E. Ulterior, fabrica a început producţia lui Avensis, toate generaţiile lui Avensis oferite pe piaţa din Europa fiind construite de această facilitate. Până în prezent, peste 3.25 milioane de unităţi au fost construite la uzina Toyota din Burnaston, Regatul Unit.

Via JustAuto (înreg.)

Comentarii (13)

  • une-i mafia sa ne spuna ce frumoasa e hidosenia asta?
    11 4
  • BaditzaEx
    ce stopuri de ASX si I30 are ?!;))
    11 5
  • arata mai bine decat aurisul anteriuor care e horror si mai bine decat civicul nou , care e deasemenea ciudat.
    cu un diesel de 1.6 de origine bmw, poate il iau in calcul.
    12 15
  • AURIS ,CIVIC ,CEED cele mai clasice din segment
    4 8
  • razvanis
    Doamne cat poate sa fie de urata, iar spatele ... no comment
    16 8
  • kumite
    Aceeasi Marie cu alta palarie.Cum se numeste?Corolla7,cumva?
    8 6
  • exterior nota 9, interior nota -3
    2 6
  • Decebal
    Civicul mi se pare superb
    10 7
  • o copie nereusita a lui i30.
    Dar se inscrie in nota de design Toyota: nu prea are nimic in gama pe gustul europenilor.
    15 5
  • Nu are un design reusit insa da impresia de robustete si de lucru bine facut. Exact ca si Golf 7.
    6 7
  • Obsesia japonezilor fata de rotile disproportionat de mici in raport cu caroseria (truc pt a reduce consumul) face ca orice fel de chinuiala din partea departamentelor de design sa devina inutila.
    6 3
  • un oarecare
    Pacat de ei ca fac masini fiabile, ca in rest urate cu spumeeeeee!
    10 3
  • gtrazvan
    Pentru amatorii comentatori pe aici;

    Masian este o sora a modelului Lexus CT200h, deci nu au copiat nimic de la nimeni, pentru ca Lexusul a fost scos inaintea lui I30, etc.

    Pe de alta parte tot comantatori ca voi spuneau cat de urat este Lexusul, care in realitate este chiar foarte frumos, asa ca mai bine pastrati-va opinia pana o vedeti live.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru