Noua generație Audi A3 se lanseză în 2019, însă fără varianta cu trei uși

de Bogdan Mirică
Miercuri, 09.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi caută să reducă costurile dezvoltării noii generații A3 și promite reducerea numărului de variante de caroserie. Va fi sacrificat modelul cu trei uși.

Actualul Audi A3 are deja cinci ani pe piață, fiind lansat tocmai în 2012. A primit un facelift recent, însă germanii lucrează deja la o nouă generație, așteptată să își facă apariția în anul 2019.

Va fi a patra generație Audi A3 și o adevărată revoluție, după cum susțin deja unii oficiali. Se pare că asemeni proaspătului Volkswagen Polo, și Audi A3 va debuta numai împreună cu o variantă de caroserie cu cinci uși. Este o modalitate eficientă de a mai reduce din costurile dezvoltării.

Chiar dacă nu vom mai vedea un A3 coupe, Audi nu va renunța la varianta sedan a compactei, programată să crească în dimensiuni și să fie ceva mai generoasă la interior. Portbagajul va fi și el mai mare.

Urmareste Automarket
Surse neoficiale vorbesc și despre o variantă de caroserie cu patru uși și alură de coupe, care ar urma să readucă pe piață denumirea A3 Sportback.
Diferența dintre aceasta și A3 sedan va fi deschiderea diferită a portbagajului. Va fi o poziționare asemănătoare modelelor A4 și A5 Sportback.

Strategia este influențată și de ceilalți rivali premium, întrucât Mercedes a confirmat deja lansarea unui A-Klasse sedan, pe lângă CLA-ul deja existent. 

via autocar

Comentarii (1)

  • daca va avea iarasi aspect de semi-break nu vor face nicio scofala
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru