Noua generație BMW X5 sosește în maxim 12 luni și va beneficia de rulare semi-autonomă, la fel ca Seria 5

de Bogdan Mirică
Marti, 15.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW lucrează intens la viitoarea generație a SUV-ului X5. modelul este așteptat la finalul lui 2017, cu o mulțime de tehnologii noi, inclusiv rularea semi-autonomă.

Pofta nebună manifestată de europeni pentru SUV-urile premium duce la o competiție acerbă în toate segmentele în care acest tip de vehicule activează. Lucruruile sunt cu atât mai dure în segmentul premium, acolo unde BMW, Mercedes și Audi caută să își împartă noul val de clienți.

Pentru a fi siguri că rup o felie generoasă din segmentul SUV-urilor mari, cei de la BMW pregătesc o avalanșă de noi tehnologii odată cu introducerea viitoarei generații X5. Înlocuitorul modelului actual este așteptat pe piață la finalul lui 2017 sau începutul lui 2018.

Printre noutățile pe care acesta le va introduce se numără rularea semi-autonomă, o tehnologie pe care o regăsim deja și pe proaspăt lansatul Seria 5. Tot de la el va împrumuta și recunoașterea gesturilor și soluțiile de conectivitate.

Urmareste Automarket
Sub caroserie se va afla o arhitectură de tip CLAR, similară cu cea folosită pentru BMW Seria 7.
Asta înseamnă utilizarea intensivă a aluminiului și reducerea masei totale. Clienții vor resimți asta în materie de emisii și consum, precum și la capitolul ținută de drum.

Gama de propulsoare va include în continuare motoare cu patru, șase și opt cilindri, iar versiunile speciale X5 M, M50d și alternativa hibridă vor fi, de asemenea, incluse în plan.

Comentarii (8)

  • Schimbarea de generatie atat de rapida este similara cu situatia in care VW a schimbat Golf 6 dupa doar patru ani, pentru ca de fapt era pe platforma Golf-ului 5, ca un face lift pronuntat, la fel si-n cazul X5, actuala generatie fiind un face-lift masiv, exterior-interior complet schimbat, ceva modificari la suspensie, echipamente noi, motorizarile aceleasi in mare parte. In cazul Bmw totusi ar mai fi un motiv, lansarea viitorului X7, pe o platforma complet nou, deci un prilej in plus pentru scurtarea carierei actualului X5.
    10 6
  • Azi pentru a te putea lauda ca ai o masina nou nouta,ultimul model tre s-o comanzi inainte de a aparea pe piata...cand apare efectiv se si aude cantecul de lebada...si numai are rost
    11 3
  • E drept ca in ziua de azi, apar prea rapid noile modele. Dar sincer in cazul X5, chiar e nevoie in special din pct. de vedere al design-ului. Actuala generatie nu arata prea bine pe afara asa cum a aratat a doua generatie si nici farmecul primei generatii nu il are. Plus ca nu mai e cel mai dorit suv cum s-a intamplat cand a aparut primul X5 cativa ani era nebunie. Toti ar fi luat X5. Acum se indreapta multi catre alte suv-ri mai ales Cayenne si Range Rover prin strainatate. In Romania s-au plictisit de X5 si multi aleg X6. Sa vedem ce ii va face noului X5 si cu ce stil vine....sper sa ii rezolve toate problemele. De si imi e greu sa cred ca il va face sa arate mai bine ca E70...
    3 7
  • Rulare semi-autonoma ofera si noua Honda CR-V asadar un SUV non-premium dar si de clasa compacta ( nu mare cum este x5 + premium). Nu mai zic de Nissan Qashqai. Revenind: Actuala generatie este deja un al treilea facelift la modelul lansat in 2006, adica o masina depasita aparuta acum 10 ani care nu se ridica nici la nivelul unui Kia Sportage ca tehnologii si calitate.
    4 21
  • @bob.sincle @mafia @madalescu poate ar fi bine sa o lamureacsa si AM: ori esti un obsedat care iti schimbi ip-urile, ori te lasa ei ca sa bagi rîcă intre oameni ori esti un troll din redactie.
    Spune drept, nu te sufera nimeni nici in viata reala, ai?
    Te-ai urcat in kia sportage? Cum poti sa compari interioarele celor 2? Sportage nu e la fel de calitativ ca vechiul x5, Santa Fe insa da.Deci de unde si pana unde comparatia?
    Ia zi, suspensia la asta ce mai are? Uraciosule.
    6 1
  • X5 actualul arata foarte bine , dar forte noi sunt mereu binecuvantate.
    4 1
  • bob.sticle
    Ma scuzati, dar iar am impuscat o vodka in plus. Nu prea stiu pe ce lume mai sunt, dar ma bag si eu ca musca-n dosul calului. Hai noroc, vin imediat. Mi-a scapat o stecla ma duc so caut.
    10 1
  • @bob.sincle
    Madaleasca raioasa !
    Kia si toate chinezismele enumerate de tine , nici peste 3 generatii nu vor putea fii la nivel de X5 prima generatie chel. Deci ce mai vb aiurea ?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru