Noua generație Dacia Duster nu va avea versiune cu 7 locuri: "Nu este în planuri, puteți să uitați de asta"

de Daniel Popescu
Vineri, 21.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a confirmat oficial că noua generație Duster nu va avea versiune cu 7 locuri, întrucât aceasta ar pierde o parte dintre capabilitățile de 4x4.

Noua generație Dacia Duster va fi dezvăluită cu ocazia Salonului Auto de la Franfurt de la jumătatea lunii septembrie, însă este deja testată de constructorul român.

Una dintre ipotezele care au circulat până în prezent se referă la disponibilitatea unei versiuni cu 7 locuri, însă informațiile au fost negate oficial de Francois Mariotte, directorul comercial al mărcii la nivel global. Acesta a explicat că noul Duster nu va avea versiune cu 7 locuri ca urmare a faptului că acest lucru ar conduce la pierderea unor calități ale SUV-ului românesc.

"Prioritatea este să păstrăm toate punctele forte ale actualului model, iar una dintre aceste părți este șasiul. Nu există nicio cale de a transforma o mașină cu 5 locuri într-una cu 7 locuri, pentru că pierzi din caracterul compact și din capabilitățile 4x4. Știu că există multe zvonuri despre un Duster cu 7 locuri, dar nu este în plan. Puteți uita de asta", a declarat el pentru publicația britanică Auto Express.

Mariotte a confirmat de asemenea lansarea noului model la Frankfurt, însă există speculații că primele fotografii oficiale vor fi dezvăluite în cursul lunii august.

Primele imagini surprinse de fotografi cu noul Duster camuflat pe șosele din Spania sugerează că SUV-ul va suferi mai degrabă schimbări minore de design. De exemplu, grila frontală va rămâne practic nemodificată, la fel ca și forma generală a caroseriei.

Via Auto Express

Comentarii (11)

  • Citez ,, noul Duster camuflat pe șosele din Spania sugerează că SUV-ul va suferi mai degrabă schimbări minore de design.'' CEEEEEEE ?
    Pai la spate Duster e una din cele mai urate masini de pe piata. Are nevoie de schimbari majore de design. Ar fi o greseala sa o modifice putin....
    23 8
  • Deja modelele mai noi de Logan si Sandero/Sandero Stepway impart aceleasi faruri/stopuri. Probabil acele mici modificari se refera la asta, ca unele piese de design exterior sa fie impartite cu logan si sandero...asta inseamna low cost!
    10 3
  • Alibaba
    Masina are un design schimbat total, bordul va fi orientat usor catre sofer, volan cu patru spite , mai mic,mai multe nu pot sa spun din cauza clauzei de confidentialitate.
    11 7
  • @Alibaba
    atentie mare la clauza aia!
    deja incepi sa aluneci pe panta deznadejdii...
    7 16
  • Alibaba
    Ai baut ceva?
    6 1
  • Eugenia
    Deci confirma ca va avea tot sasiul vechi adica platforma de la primul Logan. Nu inteleg cum exista oameni care dau 17.000 pe asa ceva. Aceelasi sasiu inseamna aceeasi protectie la impact adica celebrele 3 stele....Chiar nu inteleg cat mai cred ei ca pot sa traga de platforma asta imbatranita pe care nu o inlocuiesc de dragul profitului maxim....
    6 3
  • @Alibaba, @@Alibaba
    Cand colegii de showroom, care au fost in teambuilding, nu se mai inteleg intre ei rezulta o discutie ca a voastra. Involuntar "se da afara din casa". :)))
    7 3
  • @Eugenia
    Ei au spus ca folosesc platforma de la Qashqai-ul vechi, deci nu este aceeasi.
    5 0
  • Duster este un SUV compact de succes !!

    Nu se adresează celor cu BMW clar dar la nivelul lui este de succes.

    Să faci de 7 locuri ar fi o greşeală, eventual un alt model nou "Buster" cu 7 locuri poate ar avea cerere.
    7 0
  • hazard
    si sa-i pui airbag cortina air ar fi o greseala, e de succes oricum. Sa zicem merci ca ne dau roti.
    2 6
  • Daca spuneau cei de la Renault ca 7 Duster va avea 7 locuri, pentru ca 5 locuri sunt o greseala, trecutul tau pe-aici imi spune ca ai fi sustinut acelasi lucru. Cam asa era si pe vremea lui 'ceasca. Toto poporul zicea ca el, ca era inteleptul planeti. :D
    Si nu are cum sa se ofere 7 locuri pentru ca asta inseamna costuri suplimentare. Iar Renault nu vrea sa le aiba. Merge si asa si spunem la popor ca sunt destule si 5. Iar tu repeti ce zice nenea si iti dai... pardon, primesti voturi pozitive. :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru