Noua generație Lamborghini Huracan va fi lansată în 2022: sportiva italiană va avea propulsie plug-in hybrid

de Daniel Popescu
Marti, 31.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A doua generație a lui Lamborghini Huracan va fi dezvăluită în 2022 și va beneficia de sistem de propulsie plug-in hybrid. "Avem nevoie de hibridizare, mașinile electrice nu reprezintă răspunsul potrivit".

Lamborghini a dezvăluit primele informații despre noua generație a lui Huracan, așteptată pentru lansarea oficială în cursul anului 2022.

Noul model sportiv al constructorului italian va fi primul Lamborghini care va beneficia de sistem de propulsie plug-in hybrid, astfel că va putea fi condus inclusiv în mod full-electric pe distanțe scurte.

"Următorul Huracan va avea nevoie de hibridizare. Hibridizarea este răspunsul, nu mașinile complet electrice. Încă există un mare potențial pentru V12. Pentru noi, abordarea potrivită este să avem motoare V10 și V12 care se potrivesc clienților noștri și să fim pregătiți să trecem pe hibrizi la momentul potrivit", spune Stefano Domenicali, CEO-ul Lamborghini.

Lamborghini speră că, în cei 5 ani care au rămas până la lansarea succesorului lui Huracan, tehnologia plug-in hybrid să oferă o autonomie electrică suficient de mare, aceasta fiind principala problemă remarcată de constructorul italian.

"Problema este stocarea energiei.

Dacă merg pe un circuit, trebuie să parcurg toate tururile. Astăzi, problema este că pot parcurge la capacitate maximă doar un tur și jumătate. Voi fi mai rapid până ating 100 km/h, dar nu voi fi mai rapid pe un tur de circuit sau cel puțin nu voi putea parcurge multe tururi", spune Maurizio Reggiani, directorul de cercetare și dezvoltare al Lamborghini.

Până la lansarea succesorului lui Huracan, Lamborghini va prezenta în 4 decembrie noul SUV Urus, care va beneficia de o versiune hibridă. Ulterior, italienii vor dezvălui și noul Aventador, care va beneficia în continuare de un motor aspirat V12.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru