Noua generaţie Mercedes-Benz CLS vine în 2018: mici modificări de design şi platformă similară cu Clasa E

de Daniel Popescu
Luni, 28.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz CLS va primi peste doi ani o nouă generaţie bazată pe aceeaşi platformă ca şi Clasa E, cu modificări minore de design. Varianta Shooting Brake ar putea fi eliminată din gamă.

Mercedes continuă programul de întinerire a gamei sale de modele, iar pe lista constructorului german se află inclusiv limuzina CLS, care va primi o nouă generaţie în cursul anului 2018.

Aceasta va utiliza noua platformă Modular Rear Architecture (MRA), care a stat la baza noii generaţii Clasa E lansată în acest an. Astfel, modelul va avea o lungime mai mare, urmând să fie mai încăpător, însă în acelaşi timp va avea o masă ceva mai mică. Deloc surprinzător, noul CLS va prelua şi numeroase sisteme semiautonome de pe Clasa E.

Urmareste Automarket
Designul va evolua, însă nu va fi schimbat radical, iar Mercedes a refuzat să confirme dacă vor exista modificări substanţiale în gama de motorizări.
Nu este exclus ca noul CLS să includă şi motorul cu 6 cilindri în linie care a fost anunţat în octombrie şi care îşi va face debutul pe Clasa S în cursul anului viitor.

Pe de altă parte, există o serie de zvonuri mai mult sau mai puţin credibile cu privire la numele noii generaţii. Unul dintre scenarii este că noua generaţie CLS va avea două modele distincte: cel actual va primi numele CLE, în timp ce al doilea va fi cunoscut în continuare drept CLS, însă va fi inclus în gama de modele de performanţă AMG. O altă informaţie neoficială este că dezvoltarea lui CLS Shooting Brake ar putea fi abandonată. Totuşi, niciunul dintre aceste zvonuri nu a fost confirmat până în prezent de reprezentanţii celor de la Mercedes.

Via Autmotive News

Comentarii (1)

  • Ar trebuii modificat la spate....stopurile alea sunt 100% chinezesti ca design. Sa scape de ele si sa le faca ca la S coupe.....
    5 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru