Noua generație Mercedes-Benz Sprinter: nemții introduc o variantă cu tracțiune față și tehnologii de ultimă de generație

de Cornel Șocariciu
Duminica, 11.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat noua generație Sprinter. Utilitara constructorului german este disponibilă și cu tracțiune față și poate fi configurată în peste 1.700 de versiuni. Noul Sprinter primește și sisteme de siguranță moderne.

La finalul anului trecut, Mercedes-Benz a publicat primele imagini cu interiorul noii generații Sprinter. Au urmat câteva teasere video, iar acum, nemții vin cu o galerie foto completă și cu detaliile oficiale.

Cea de-a treia generație Mercedes-Benz Sprinter a primit modificări estetice și promite ceva mai mult confort, dar și o mulțime de tehnologii moderne. Cele șase versiuni de caroserie, variantele diferite de cabină, lungimea caroseriei, capacitatea maximă de încărcare, înălțimea compartimentelor de încărcare, configurațiile de tracțiune și numeroasele echipamente fac din Sprinter o utilitară gândită pentru numeroase activități. Oficialii constructorului german spun că pot fi configurate peste 1.700 de variante ale noului Sprinter.

Alături de soluțiile tradiționale (propulsie, tracțiune integrală), noua generație Sprinter poate fi comandată și într-o variantă cu tracțiune față. În cazul acestei versiuni, pragul de încărcare a fost poziționat cu 80 de mm mai jos comparativ cu versiunea cu propulsie.

Noua generație Sprinter poate fi comandată cu motorul diesel de 2.1 litri în următoarele versiuni: 114 CP (propulsie, tracțiune față), 143 CP (propulsie, tracțiune față), 163 CP (propulsie), 177 CP (tracțiune față).

Vârful de gamă va fi reprezentat de unitatea de 3.0 litri care oferă 190 de cai putere și 440 Nm.

În cazul versiunilor cu tracțiune față, Mercedes-Benz oferă fie o cutie automată cu 9 rapoarte, fie una manuală cu 6 trepte. Pentru celelalte versiuni, nemții pun la dispoziție o cutie automată cu 7 trepte.

În același timp, noul Sprinter oferă o serie de tehnologii moderne. Șoferii vor avea la dispoziție sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) și un ecran de 10.25 inch. În același timp, clienții vor putea comanda lumini cu LED, sistemul Active Lane Keeping Assist, tehnologia Attention Assist și, în premieră, sistemul Active Distance Control Distronic capabil să oprească mașina în caz de urgență.

De asemenea, noua generație Sprinter va putea fi comandată cu o cameră pentru mersul cu spatele și cu un asistent la parcare. Sistemul Wet Wiper (lichidul pentru spălarea parbrizului este pulverizat în fața lamelei ștergătorului) este și el disponibil pe utilitara constructorului german.

Comentarii (3)

  • În imagini se poate observa și un eSprinter. Nu ne spuneți nimic despre modelul acționat electric?
    4 1
  • Altă întrebare (!): Ce configurație are motorul diesel de 3 litri? L4? L6? V6?
    3 0
  • @LR
    Mercedes-Benz eSprinter o să debuteze în 2019, lucru deja știut. Cu ocazia lansării noii generații Sprinter, Mercedes nu a oferit detalii suplimentare despre varianta electrică.
    Motorul diesel de 3.0 litri este un V6.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru