Noua generație Mercedes Clasa S va avea tehnologii autonome de nivel 3: "Vor fi disponibile opțional"

de Daniel Popescu
Vineri, 12.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes și-a stabilit ca obiectiv să introducă tehnologii autonome de nivel 3 pe viitoarea generație Clasa S, iar acestea vor fi disponibile opțional.

Audi A8 a devenit în luna iulie a anului trecut unul dintre primele modele disponibile cu tehnologii autonome de nivel 3, iar rivalii de la Mercedes și BMW dezvoltă la rândul lor astfel de sisteme.

Nivelul 3 de autonomie permite mașinii să se conducă singură în anumite situații, iar șoferul își poate lua ochii de la drum, cu condiția să poată interveni imediat în caz de nevoie.

Mercedes intenționează să introducă astfel de tehnologii cu ocazia lansării noii generații Clasa S programată pentru anul 2020, potrivit unor declarații făcute de Ola Kaellenius, viitorul CEO Daimler. "Suntem pe punctul de a sări la Nivelul 3, iar acestea este obiectivul nostru pentru viitorul Clasa S. Este ceva ce vei putea cumpăra ca opțiune și putem produce tehnologia relativ rapid în volume mai mari, în special în cazul unui brand precum Mercedes", a precizat el.

La rândul lor, cei de la BMW vor lansa astfel de tehnologii pentru versiunea de serie a conceptului iNext, care va fi lansată pe piață în 2021.

Pentru moment, șoferii nu pot utiliza la întregul potențial tehnologiile corespunzătoare nivelului 3, întrucât acestea nu sunt încă implementate în legislație.

Se anticipează însă că, în momentul în care legislația rutieră va permite utilizarea tehnologiilor autonome de nivel 3, pe piața vor exista deja mai multe modele de acest gen.

Potrivit unor informații neoficiale, noua generație Mercedes Clasa S va integra și sistemul de infotainment MBUX care a debutat pe noul Clasa A și a fost implementat și pe noul Clasa B, dar și o tehnologie capabilă să recunoască gesturile făcute de șofer sau pasageri.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru