Noua generație Mercedes GLS vine în 2019: SUV-ul ar putea primi motorizările Clasei S și o versiune Maybach de lux

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Mercedes GLS va fi disponibilă începând din 2019 și ar putea utiliza gama de motorizări existentă pe Clasa S. Sunt șanse să vedem și o versiune de lux sub brandul Maybach.

Mercedes pune un accent puternic pe SUV-uri în ultima perioadă, ca urmare a creșterii accelerate a vânzărilor în acest segment, motiv pentru care GLS urmează să primească o generație nouă cu schimbări majore.

Cea mai importantă dintre ele este trecerea la platforma Modular High Architectur (MHA), care va permite reducerea masei totale, un design ceva mai simplu, dar și o serie de motorizări noi.

Publicația Automotive News susține că este foarte posibil ca noua generație GLS să preia gama de motorizări introdusă în acest an pe Clasa S, inclusiv versiunea hibridă cu acumulator de 48 de volți. Printre ele figurează un propulsor V6 diesel de 3.0 litri capabil să dezvolte 286 de cai putere sau 340 de cai putere, alături de tracțiunea integrală 4Matic, dar și o unitate pe benzină V8 biturbo de 4.0 litri cu 469 de cai putere.

Toate aceste modificări vor permite practic ca Mercedes GLS să devină echivalentul Clasei S în segmentul SUV-urilor pentru dotări premium și tehnologie.

În plus, utilizarea platformei MHA are un avantaj suplimentar, întrucât deschide calea dezvoltării unei versiuni de lux pentru GLS. Într-o astfel de situație, versiunea de lux ar putea utiliza motorul V8 biturbo de 4.0 litri cu 469 de cai putere disponibil și pe Clasa S Maybach.

Actuala platformă nu a permis o astfel de versiune, însă un SUV de lux sub brandul Mercedes-Baybach ar putea fi lansat în preajma anului 2020.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru