Noua generație Nissan GT-R va fi "cea mai rapidă sportivă din lume": modelul ar putea avea sistem de propulsie electric

de Daniel Popescu
Luni, 16.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Nissan susțin că viitoarea generație GT-R va fi "cea mai rapidă sportivă din lume" și nu exclud varianta ca sistemul de propulsie să fie electric.

Nissan a anunțat că a început dezvoltarea unei noi generații pentru sportiva GT-R imediat după prezentarea faceliftului în urmă cu doi ani, iar acum a furnizat informații suplimentare.

Designerul șef Alfonso Albaisa a admis că liniile estetice nu au fost încă definitivate, însă a menționat că modelul va avea un caracter unic ca urmare că urmare a unui design diferit de celelalte modele din segmentul său.

În plus, acesta a menționat că noua generație trebuie să fie "cea mai rapidă sportivă din lume". Pentru a-și îndeplini acest obiectiv, Nissan GT-R va utiliza un sistem de propulsie mai performant, însă pentru moment constructorul japonez nu a decis dacă acesta va fi unul electric.

"Indiferent dacă mergem pe calea electricității sau nu, putem obține o creștere mare de putere. Cu siguranță vom avea o nouă platformă, iar obiectivul este clar: GT-R trebuie să fie cea mai rapidă mașina din clasa sa. Trebuie să joace și în jocul tehnologiei, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie electrică", a precizat Albaisa.

Oficialul Nissan a făcut aceste declarații cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, acolo unde constructorul japonez a fost prezent cu prototipul GT-R50, care ar putea ajunge în producție de serie limitată la 50 de unități.

Prețul estimat al unui exemplar va fi de circa 900.000 de euro.

Via Autocar, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru