Noua generație Nissan Leaf va avea autonomie de până la 360 de kilometri în 2017 și 500 de kilometri în 2020

de Daniel Popescu
Marti, 02.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Nissan Leaf va fi lansată în septembrie cu o autonomie de până la 360 de kilometri, care va crește la circa 500 de kilometri în 2020.

Nissan Leaf, cel mai bine vândut model electric din lume, va primi în acest an o nouă generație, care cel mai probabil va fi prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Mașina electrică va primi o serie de îmbunătăți majore la design, însă și un acumulator mai performant, iar oficialii mărcii japoneze au dezvăluit autonomia pe care o putem aștepta.

Astfel, Kazuo Yajima, șeful departamentului de mașini electrice din cadrul Alianței Renault-Nissan, afirmă că noul Leaf va avea o autonomie cuprinsă între 350-400 km conform standardului japonez, echivalentul a 315-360 de kilometri conform standardului european NEDC.

În plus, în 2020, modelul va primi o baterie cu autonomie de până la 500 de kilometri. De altfel, Nissan testează deja un prototip cu autonomie de 500 de kilometri prin creșterea densității acumulatorului.

"Am dezvoltat un prototip care poate parcurge 500 de kilometri cu aceleași dimensiuni externe ca ale actualului Leaf", a precizat oficialul japonez.

Cu aproape un an în urmă, Nissan afirma că Leaf va atinge autonomia de 500 de kilometri în 2018 și că acesta va concura în același segment cu Renault Zoe, fără să fie clar care dintre cele două modele va suferi modificări de dimensiuni.

De asemenea, este de așteptat că viitorul Leaf să primească și funcții autonome prin intermediul sistemului ProPilot.

Via Electrek

Comentarii (3)

  • 315-360 km NEDC. Dar in conditii reale de trafic cat sa fie? Vreo 250? Si noul Zoe se lauda cu 400 km NEDC, dar testele (multe pe youtube) au aratat 300 si ceva in utilizare reala.
    7 1
  • meh, nu vor ei.
    daca eram milionar imi luam un leaf si ii puneam baterie pt 1000 km sa le arat ca se poate.
    1 2
  • @Seat

    Da, si dupa aia te dadeai ecologist ignorand natura distrusa de dregul producerii energiei care-ti permite tie sa crezi ca salvezi planeta ....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru