Noua generaţie Renault Laguna va avea un ecran tactil de aproape 9 inch

de Bogdan Mirică
Luni, 27.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va arunca vara aceasta în lupta din segmentul mediu noua generaţie Laguna. Modelul francezilor va miza pe multă tehnologie, proiectată pe un ecran tactil de 8.7 inch.

Pentru a putea ţine piept rivalilor din segmentul mediu, Renault are nevoie rapidă de un înlocuitor pentru Laguna. El este în plin proces de dezvoltare, urmând să ţină locul şi actualului Latitude, atunci când va fi lansat.

Renault va înlocui Laguna şi Latitude cu un singur model

Francezii promit aşadar un singur succesor pentru ambele modele, capabil să se dueleze cu nume grele din segment, cum sunt Volkswagen Passat, Skoda Superb, Mazda6 şi Ford Mondeo. Concurenţa va fi cu atât mai dificilă, cu cât segmentul de clasă medie a scăzut cu 41% în 2014.

Aşteptat să îşi facă apariţia la începutul lunii iulie, noul Laguna a fost surprins în cadrul testelor, iar prototipul a trădat instalarea unui ecran generos, de tip tabletă, în mijlocul planşei de bord. Acesta va fi similar celui regăsit pe noul Espace şi va dispune de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă generaţie în gama Renault, inclusiv sistemul multimedia R-Link, ajuns la a doua generaţie.

Interfaţa grafică va fi una de înaltă fidelitate, procesorul va fi şi el rapid, iar posibilităţile de personalizare vor fi multiple.

Ecranul generos de 8.7 inch va avea funcţie tactilă şi va controla navigaţia precum şi anumite sisteme de siguranţă activă.

Pe lângă noul ecran tactil, Laguna va putea oferi şi un sistem Head-Up Display, care proiectează informaţiile pe parbriz.

Comentarii (14)

  • R-Link2
    Masina anului 2016!
    39 22
  • @R-Link2
    Ce te face sa spui asta ?
    15 15
  • Scrooge
    Interesanta strategia.......ia tableta mare-n bord neamule....s-ar putea sa mearga.
    28 3
  • info.update
    Pe Laguna se pare ca vom putea vedea un sistem care pastreaza automat banda de circulatie, precum şi un pilot autoadaptiv capabil sa mentina distanţa fata de masina precedenta, cu franare pana la oprire si functie de repornire. Un sistem de Traffic Jam Assistant capabil sa efectueze automat toate aceste funcţii va fi cu siguranta prezent in optiune, mai intâi la viteze de oras (pana la 50 km/h), iar apoi probabil cu ocazia facelift-ului si la viteze de autostrada.
    22 6
  • Eu nu inteleg de ce nu reusesc designerii sa le integreze mai placut si firesc in bord. Si nu e vorba numai de Renault. Model nuca-n perete...
    11 18
  • @Scrooge: ar trebui sa mearga, Tesla asa are si pare sa fie fain. mie personal imi place mult!
    14 6
  • Nu inteleg unde e noutatea. Toate modele concurente au asa ceva in dotarea de serie sau optionala si inca de 1-2 ani.
    8 14
  • @@R-Link2
    Salariul pe care il primesc de la Renault.
    5 11
  • Serios? Care sunt modelele concurente care au multimedia pe segmentul de ~9 inch ?? Poti sa exemplifici macar 2 modele de volum in clasa D ?
    15 6
  • hazard
    VW Passat, display integrat de 8 inch...
    4 11
  • @hazard
    Pana acum erau "Toate modele concurente" , iar acum nu poti sa numesti macar 2 modele cu display de ~9 inch ??
    11 4
  • initiale paris
    Probabil va urma si al 3-lea model din gama premium INITIALE.
    7 3
  • Azazel
    Si automat vanzari mai mari ca Mondeo sau Passat.
    2 2
  • @R-Link2
    Ai dat deja spaga ca sa castige sau de unde stii asta? Sau Nostradamus nu a murit.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru