Noua generație Toyota Supra ar urma să poarte logo-ul diviziei de performanță Gazoo Racing

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul diviziei de performanță Gazoo Racing a confirmat interesul său pentru un model de top, propulsat de o arhitectură hibridă. Acesta ar urma să fie urmașul vechiului Supra.

De când BMW a semnat un parteneriat cu Toyota, fanii legendarului Supra și-au frecat mâinile de bucurie. Nu în van, pentru că modelul sportiv este tot mai aproape de renaștere.

Vești bune vin chiar de la Koei Saga, șeful Gazoo Racing, proaspăt înființata divizia de performanță Toyota. Prezent la Raliul de la Monte Carlo pentru a introduce noul Yaris WRC, acesta a declarat că producția unui model simbol pentru brand este visul său.

Ba chiar a declarat că divizia pe care o conduce dezvoltă deja o arhitectură hibridă similară cu cea folosită în competiții, cu scopul de a o adapta la o mașină de stradă. Vârful de gamă al diviziei Gazoo ar urma să fie chiar înlocuitorul lui Supra.

Este însă neclar dacă mașina se va numi Gazoo Supra sau va fi parte din gama de vehicule standard și va fi botezat Toyota Supra Gazoo.

Urmareste Automarket
Primul model apărut sub emblema noii divizii Gazoo Racing va fi o versiune sportivă a noii generații Yaris, anunțată deja de o imagine oficială.
Debutul va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie a acestui an. Propulsia va fi asigurată de un motor turbo de 1.5 litri, capabil să ofere 210 cai putere.

Yaris Gazoo va deschide drumul unei gamei complete, după cum a confirmat și Koei Saga, care și-a anunțat intenția de a oferi derivate sportive și pentru celelalte modele existente în gamă.

via autocar

Comentarii (4)

  • Sincer, nu stiu cit de mult conteaza SIGLA daca o masina (sau orice alta creatie) n-are "substantza".
    Ce-i drept, traim in era marketuielilor aburitoare si branduaila :-) a ajuns sa ia mintile unora, dar mesterii-n vrajeli de la Toyota ar trebui sa stie ca schimbarea numelui Supra ar fi o greseala enorma, taman fiindca are o incarcatura aproape legendara - mai ales in USA.

    Strict ontopic, noua Supra sper sa nu de indeparteze prea mult stilistic de prototipul f. reusit prezentat acum ceva timp (stiti voi care - "OZN"-ul ala rosu), ca partea tehnica n-are cum sa nu fie OK.
    ...Chestie valabila si pt. noua Yaris in varianta fortzoasa de +200 CP, care din pacate imi pare insa un fiasco la capitolul design.
    22 2
  • @Kirotractor
    i-ai lovit la ficati pe iubitorii de toyoda

    off topic, mi-am facut un nou cont ca sa nu mai faca S confuzii prostesti,
    am mai avut un cont dar nu l-am mai folosit de 2 ani, si am uitat parola, cum nu puteam sa folosesc acelasi nick , a trebuit sa o dau pe engleza, simteam nevoia sa explic pt ca ma astept la multa mishtocarie ieftina din partea unora.
    11 4
  • OK colega - uite ca si eu mi-am pus un avatar, chiar daca-i de alta culoare si n-are 4 usi ca SSSwift-ul meu actual.

    N-am avut totusi intentia sa-i abtiguiesc pe toyotisti :-) - doar incerc sa nu ma ia valul falselor extazuri la orice noutate lansata (Yaris-ul "nou" fiind de fapt un facelift deloc reusit - dupa mine cel putin.)

    M-a surprins in orice caz neplacut asta, dupa mutarea de macaz foarte inspirata a designerilor Toyota cu C-HR-ul.
    In fine, [super]sportiva Supra reloaded va fi probabil si ea un hit, chiar daca inabordabil pentru majoritatea... fara marafetzi a pasionatilor auto.
    15 1
  • @Kirotractor
    banuiala mea e ca la toyota, au mai multe echipe de design, iar cei care se ocupa de yaris, s-au mai ocupat si de alte modele, unele considerate printre cele mai urate masini, cei de la top gear, ala vechi, au vorbit odata demult despre asta

    iar modele reusite precum CHR sau celica sunt desenate de aia cu talent dar care au si salarii pe masura, nu m-ar mira ca totul sa se rezume la cat ii costa sa faca un design ok, si daca e vorba de o masina mica mica, care costa cat o ceapa degerata si care oricum va fi cumparata dupa orice alt criteriu dar nu design, baietii sa isi bage picioarele si o deseneze cu toporu, ca deh, oricum o sa se vanda.
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru