Noua limuzină a lui Vladimir Putin va fi construită în Rusia, va avea motor Porsche şi va putea fi cumpărată de oricine

de Daniel Popescu
Joi, 07.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vladimir Putin va avea de anul viitor o nouă limuzină construită în Rusia al cărei motor va fi dezvoltat de Porsche. Limuzina va fi produsă în 5.000 de unităţi care vor putea fi achiziţionate de oricine.

Vladimir Putin se pregăteşte de mai mult timp să-şi împrospăteze limuzina cu care participa la evenimente şi la deplasările oficiale. De la sfârşitul anului viitor, acesta va folosi o limuzină Kortezh construită chiar în Rusia, însă trenul de rulare este dezvoltat în parteneriat cu constructorul german Porsche.

Cel mai interesant aspect este însă că nu doar preşedintele Rusiei va putea utiliza aceasta limuzină, întrucât aceasta va fi produsă în 5.000 de unităţi care vor putea fi achiziţionate de orice persoană interesată, atât timp cât dispune de fondurile necesare.

Urmareste Automarket
Preţul nu a fost încă anunţat oficial, însă maşina va fi disponibilă atât ca limuzină, cât şi în versiuni sedan, SUV sau minivan.
Primele 200 de unităţi sunt aşteptate până la sfârşitul anului viitor, în timp ce restul vor fi finalizate până în 2020.

Detaliile tehnice sunt aproape necunoscute, cu excepţia implicării celor de la Porsche. Anterior, s-a vehiculat că limuzina va utiliza un motor porsche V12, însă nu este clar dacă aceasta va fi şi alegerea finală a constructorului. Sau, mai bine zis, a lui Vladimir Putin.

Via Autoblog

Comentarii (15)

  • ...mai putzin Putin pentru ca el nu'i oricine

    Rebiata, doua ta rog!
    8 0
  • Pacientul de la morga
    Vladimir Putin , produs de marketing. Are si fani te pomenesti...?
    Sau cine n-o cumpara pateste ca Litvinenko ??
    17 7
  • @Pacientul de la morga,

    Da, prietene are fani! Si ai sa ramai surprins cat de multi!
    9 14
  • Pacientul
    @mishazaitev

    "Ori cu mine, ori impotriva mea" nu se pune !
    Asta le-a spus Putin dupa 2000 miliardarilor rusi. Hodorkovski, Boris Berezovski si altii stau marturie.
    Cei care l-au pupat in fund de frica au avut de castigat... ceilalti...gen Litvinenko, Boris Nemtov, Anna Politkovskaia si alti opozanti au murit in conditii suspecte.
    Aici nu vorbim de suportul populatiei care deabia isi permite o Lada, vorbim de oligarhia ruseasca ce ar putea cumpara o asemenea masina.
    19 4
  • O combinatie de RR si limuzine americane avand ca rezultat un kitsch stil limuzinele liderului chinez...

    yuck!
    15 1
  • _steli
    Seamana cu un Rolls cu faruri de Chrysler 300M modificat ... prost.
    Urata masina in orice caz.
    11 2
  • Stupid, de ce te-ai chinui sa creezi ceva cand sunt solutii deja existente pe piata!
    o combinatie fake de grila rolls cu faruri de veyron, iar interiorul un knock-off de s class cu volan de... ford mondeo??? si bineinteles o emblema uriasa groteasca fix in mijloc
    FAIL
    asta cand orasele lor arata vai si amar
    8 3
  • eu...fericirea
    pacientule, oricine pupa(in dos sa nu zic.....cur) un sistem sau altul va trai mai mult decat bine cine va fi impotriva sistemulu fie el de orice natura sau orientare filosofica...va fi un proscris...daca ai chef iti dau vreo n-spe exemple concrete....si inca ceva discutia n-are nimic in comun cu vreo umbra de moralitate asa ca...las-o mai moale cu rusu ca daca vrei iti zic si de ianchei vreo cateva...
    7 9
  • tot eu...fericirea
    sa nu ma intelegi gresit in rus e ...dracu in persoana e adevarat da stii de ce?pt. ca ma-sa(lu dracu) momentan e ocupata cu ceva treburi prin Panama e drept ca a avut si zile mai bune dar scapa ea ca de cele mai multe ori...adica stii....apropo de....sisteme
    5 7
  • AndreiRN
    Oricum o intoarceti Putin da clasa la orice leader mondial prezent.
    Puteau folosi un motor de la Kamaz pe gaz natural.
    3 8
  • Din articol am înțeles că va fi ca matrioșca; și limuzină și sedan și van și suv. Puteau să facă și o motocicletă cu o roată (cea de rezervă) că rușii se pricep bine și la circ. Iar ca trusă de scule să pună un ciocan și o seceră.
    5 5
  • Pacientule oamenii aia de "afaceri" nu doar ca pusesera mana pe averea nationala a Rusiei dar voiau sa o si instraineze. Hodorkovski prin Yukos ajunsese sa detine mii de hectare de campuri petroliere in Rusia? De unde? Le mostenise de la Tac'su??? Le platise??? Nu! A fost un investitor de tip "Patriciu", care prin matrapazlacuri a reusit sa puna mana pe o avere enorma. Doar ca, spre deosebire de Patriciu, nu a fost lasat sa instraineze acele active unor companii straine. Asadar, Rusia a ramas cu niste valorii. Asta-i motivul infierarii lui Putin. Occidentul dupa 90, profitand de tradarea lui Gorbaciov si de betia perpetua a lui Putin a incercat sa faca in Rusia ce a stiut mai bine. Un om s-a opus VLADIMIR PUTIN. Pentru asta rusii ii vor fi mereu recunoscatori iar cozile de topor nu vor avea niciodata sustinerea majoritiatii populatiei, in ciuda tuturor denigrarilor perfide indreptate impotriva acestui lider exceptional.
    2 6
  • Pacientul de la morga
    @mishazaitev

    Esti un mic neo-comunist ! Traiasca U.R.S.S. ! Hahaha
    5 4
  • @cel de la IML

    Daca in opinia ta a fi de parere ca resursele tarii trebuie sa ramana ale tarii si ca nu trebuie vnadute pe doi lei, inseamna a fi neo comunist, imi asum eticheta si iti ignor ironia.
    4 3
  • Pacientul de la morga
    Din momentul in care atitudinea ta justifica asasinatele si incalcarea drepturilor omului, chiar nu mai avem ce discuta.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru