Noua taxă auto va fi păstrată în vigoare până în 2013

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.09.2011
Laszlo Borbely a declarat că taxa auto care va include şi automobilele înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 se va aplica până în 2013.

Laszlo Borbely, Ministrul Mediului şi al Pădurilor, a declarat miercuri că noua taxă de mediu se va aplica până în 2013, anunţă WallStreet.ro. Acest lucru înseamnă că anul 2012 nu va aduce de la sine un impozit anual pe poluare, aşa cum dorea Ministrul Mediului. În schimb, anunţul lui Borbely aduce veşti triste pentru şoferii automobilelor înscrise înainte de 01.01.2007. Aceştia vor pierde foarte mulţi bani la revânzare, deoarece noul posesor al automobilului va trebui să achite taxa de poluare la transcrierea proprietăţii vehiculului. În acest context, valoarea vehiculelor va scade în mod artificial, în timp ce automobilele second-hand de import vor fi mai ieftin de înmatriculat, Guvernul aplicând o reducere de 25% la taxă.

Borbely a adăugat că speră ca Parlamentul să adopte cât mai repede modificările la taxa auto. Până la aprobarea noii taxe, posesorii de automobile înmatriculate în România înainte sau după 01.01.2007 pot să facă tranzacţii fără griji, cât timp vehiculul are plăcuţe de înmatriculare româneşti definitive şi I s-a plătit taxa de mediu.

Apoi, liniştiţi vor fi doar cei care şi-au înmatriculat automobilul în România după 01.01.2007, deoarece transcrierea proprietăţii acestui vehicul se va face fără costuri suplimentare pentru client, ceea ce va duce la un preţ de vânzare mai mare al vehiculului, estimează echipa Automarket. Vă recomandăm să vă informaţi în prealabil la organele abilitate înainte de a face o tranzacţie cu un vehicul înmatriculat înainte de 01 ianuarie 2007, pentru a evita plata unei taxe costisitoare.

Partea bună a acestei taxe, dacă îi putem spune aşa, apare pentru cei care au plătit taxa în trecut şi au păstrat actele doveditoare, alături de care pot obţine o parte din bani înapoi (diferenţa dintre taxa plătită şi taxa actuală). Diferenţa poate fi oferită cash, la cerere, sau cu obligaţii restante sau viitoare, reprezentând taxe sau impozite datorate de contribuabili. În prezent, singurii neafectaţi de aceste măsuri sunt cei care nu posedă un automobil şi care nu intenţionează să-şi cumpere o maşină în viitorul apropiat. Procedura de restituire a banilor nu a fost încă definitivată, dar va fi prezentată odată cu respectivul proiect de lege.

Via | WallStreet

Comentarii (10)

  • Octavian
    nu vrea numeni sa ii puna laxativ in mancare timp de cateva luni pana nu vine cu o alta idiotenie de lege?
    16 1
  • Au furat 21 ani si vor sa fure in continuare!Daca acum,cand sunt cei mai multi in puterea muncii,nu reusim sa avem la buget bani de pensii,sanatate,educatie,etc,dar cand vor intra la pensie cine le va asigura pensia?
    Astia nu fura,ci fac jaf,fie orice culoare politica!
    9 2
  • Nimeni nu il impusca pe asta ?!
    are niste idei parca acum a venit de pe Marte ! Ce dracu nu se face protest cu taxele astea nenorocite puse de el ca o dat asa si dupa platesti de 10 ori bani grei pt ati lua o masina sh ca de nou nici nu te bati la cap ! Ii trebe un glonte in cap si e rezolvat toata distractia . Scuzati ca asa vorbesc(scriu) direct dar asta e adevarat
    9 0
  • Daniel
    Nu frate - ADEVARAT GRAIESTI
    asita trebuiesc impuscati cu totii ... hai sa ne unim sa-i hacuim, mai facem o revolutie ca m-am saturat de ciocoii astia de ne baga in iobagie ... sa vina 1907 dinou ... la razboi fratilor ... sa-i HACUIM sa se sature
    8 0
  • andrei muresan
    nu fratilor,ar trebiu sa le punem TIAVA de la ESAPAMENT IN GURA
    eu zic sa facem o revolutie si sa ii punem pe toti vinovati care ne fura cu toate taxele si impozitele abuzive,sa le punem ESAPAMENTUL IN GURA,cu motorele TURATE la maxim,
    9 0
  • dupa ce a furat unguru toate padurile , acum vrea sa le platim noi cu taxa ,
    8 0
  • rifdorin
    taxa auto 2012
    daca voi vinde masina care a avut prima inmatriculare inainte de 2007, iar eu sun al doilea proprietar almasinii pe teritoriul Romaniei, cel care va cumpra masina va plati o taxa de poluare daca este a doua transcriere a dreptului de proprietate?
    7 0
  • taxa auto
    de cand intra in vigoare noua taxa auto ?
    0 0
  • capitanul
    taxa de prima poluare!!!
    Bor.bely-mi-ai portofelul tot !
    1 0
  • taxa auto
    hai treziti -va ! facem o noua revolutie ,altfel vom ajunge tot mai saraci
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru