Noul Alfa Romeo 149 - atac la sefii segmentului

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.10.2008
Bazat pe platforma lui Fiat Bravo si Lancia Delta, 149 va inlocui modelul 147 si va rivaliza Ford Focus.

Esential

250 cai putere va dezvolta cel mai puternic motor disponibil pentru Alfa Romeo 149.

Frumusetea lui Alfa Romeo 8C Competizione si  stilul lui MiTo vor fi adaptate de catre inginerii si designerii Alfa pentru a fi "plantate" pe un nou model. Acesta se numeste 149 si va inlocui in gama Alfa Romeo actualul 147. 

Design-ul partii frontale a lui Alfa Romeo 149 este inspirat din aspectul lui MiTo, prin curbele sale generoase si blocurile optice rotunde, iar grila si capota cu formele lor ascutite sunt inspirate de 8C Competizione. Partea din spate a lui 149 prezinta un design nou, care ii confera o tinuta sportiva. Aceasta este accentuata de cele doua evacuari, spoilerul aplicat pe luneta si stopurile cu LED.

Noul 149 va avea performante care sa complementeze aspectul sau cel putin interesant. Motorizarile preconizate cuprind un motor 1.4 turbo pe benzina si un 1.9 Multijet diesel, cu puteri cuprinse intre 120 si 250 cai putere. Versiunile mai puternice vor primi noul diferential Q2 pentru a mari tractiunea disponibila.

Modelul va fi disponibil in cursul anului 2009, moment in care Alfa Romeo isi va aplica noua strategie de marketing. Strategia pe care o pregateste Alfa Romeo tinteste segmentarea publicului actualului 147 pe doua categorii: una mai tanara si mai urbana orientata catre Mi.To si una mai suburbana orientata spre viitorul 149.

Exemplarul din imaginile prezentate este prelucrat digital si nu reprezinta imaginea finala a modelului.

Via | AutoExpress       

Taguri: 149, Alfa, Alfa Romeo, Romeo

Comentarii (10)

  • tare.....
    aaaaa...."1.9 Multijet diesel, cu puteri cuprinse intre 120 si 250 cai putere." chiar asa?
    0 0
  • motorizari
    Probabil ca o sa fie motorizarea de 1.9 si 150 cai, 1.9 biturbo de 200 sau 190 (Lancia Delta) si 3.2 V6 de 250 de pe Brera sau 159
    0 0
  • :)
    nu ma pricep la masini dar asta m-a fascinat :D..orice motorizare va avea
    0 0
  • stylish pt orice dama ! penibil pt un barbat sa coboare din asa ceva , cam lunga asteptarea pt fanii marcii, 8 ani e ff mult pt un schimb de generatie (8 dc iese anul viit pe piata ). alfa defel ne prezenta modele cu infatisare agresiva nu cu forme care ating "core" ul domnisoarelor
    0 0
  • minimax
    rivalitate
    sa rivalizeze cu ford focus ?!!!! la ce ? alfa e masina de fitze care costa o valiza de bani si e cam varza la fiabilitatae, iar fordu' e mai accesibil la pret si mi se pare ceva mai bine facut. Poate daca ne luam dupa dimensiuni s-ar putea sa gasim niste rivalitate pe-acolo.
    0 0
  • pt minimax...mai schimba postul....
    minimax dute si culcate
    0 0
  • bogdan
    alfa
    vreau sa stiu si eu de unde aveti informatiile astea ca eu nu cred ac un 1.9 jtd poate ajunge la 200cp si vreau sa vad ceva oficial nu vorbe copiate d p 16valve.ro
    0 0
  • bogdan
    alfa
    rectific: vroaim sa zic 250 cp
    0 0
  • ha ha ha atac la ce????
    poti duce un 1.9 jtd la 250cp dar sa nu intrebi cat consuma... parerea mea e, ca alfa nu e o masina sa o ti mai mult de unu an. Daca vrei adrenalina cu alfa o ai cand ajungi cu ea in service si nu cand o conduci
    0 0
  • noua generatie alfa
    el proiecto 940 ca asa se numeste, de moment nu se stie cum va arata , acesta este un chop facut pe ordenador respect la motorizare alfa va folosi noile motoare multiair diesel care pot desvolta pina la 200cp un 2.0jtdm si pe benzina noi motoare fara arbol de levas va folosi o noua tehnologie i va dezvolta in versiunea gta 265 cp.cine nu are un alfa sa nu vorbeasca ca sint masini rele ca nu au habar.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru