Noul Audi A3 vine în 2019: compacta germană va împrumuta tehnologie de la Audi A4

de Daniel Popescu
Luni, 10.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Audi A3 va fi prezentată anul viitor înainte de lansarea pe piață în 2019 și va prelua numeroase tehnologii introduse pe Audi A4.

Constructorii premium pregătesc numeroase noutăți pentru modelele din clasa compactă. După ce am aflat că BMW Seria 1 va renunța la tracțiunea spate, a venit momentul să descoperim câteva detalii interesante despre Audi A3.

Viitoarea generație va fi prezentată undeva spre finalul anului viitor înainte de a fi disponibilă în showroom-uri începând din 2019.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația Auto Express, noul Audi A3 va împrumuta numeroase tehnologii apărute la jumătatea anului 2015 pe noua generație Audi A4. Printre acestea figurează inclusiv sistemul Virtual Cockpit cu ecran LCD cu diagonală de 12.3 inch, la care s-ar putea adăuga și posibilitatea de încărcare wireless a smartphone-urilor, dar și existența unui hotspot Wi-Fi. Nu este exclus să debuteze și o serie de tehnologii mai mult sau mai puțin autonome care vor fi lansate pe viitoarea generație a lui Audi A8.

Pe de altă parte, noul Audi A3 va utiliza platforma MQB a Grupului Volkswagen, care prespune un ampatament mărit și, implicit, mai mult spațiu interior pentru pasagerii din spate. Platforma permite o varietate de motoare, iar în prezent nu există informații concrete în acest sens, însă cel mai probabil versiunea plug-in hybrid Audi A3 e-tron va exista în continuare.

O noutate ar putea fi reprezentată de lansarea unui micro-hibrid prin utilizarea unui sistem de propulsie dezvoltat de Grupul Volkswagen, în timp ce versiunile Audi S3 și Audi RS3 sunt așteptate după 2020.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru