Noul BMW M5 ajunge în MotoGP: sedanul de performanță îmbracă haine de safety car

de Cornel Șocariciu
Luni, 30.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație BMW M5 devine mașină de siguranță în cadrul MotoGP. Debutul oficial va avea loc în cadrul cursei din Valencia, eveniment programat în intervalul 10 - 12 noiembrie.

Noua generație BMW M5 va ajunge în MotoGT și va juca rolul de safety car. Debutul sedanului de performanță va avea loc în Valencia, evenimentul fiind programat în intervalul 10 - 12 noiembrie.

Exemplarul folosit în cadrul campionatului de MotoGP a primit o serie de accesorii de caroserie din fibră de carbon, accesorii care se regăsesc și în oferta BMW M Performance. În același timp, culorile folosite de BMW pentru exteriorul acestui M5 Safety Car sunt inspirate de tema folosită pe proaspătul M8 GTE. Așa cum se obișnuiește în competițiile de motorsport, mașina de siguranță este dotată și cu un set de girofaruri.

Sub capotă, mașina pe care o vom vedea în MotoGP începând cu etapa din Valencia are același motor V8 biturbo de 4.4 litri care produce 600 de cai putere între 5.600 și 6.700 rpm și 750 Nm între 1.800 și 5.600 rpm.

BMW M5 folosește o transmisie automată cu opt rapoarte și un sistem de tracțiune integrală M xDrive. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.4 secunde, iar sprintul de la 0 la 200 km/h se desfășoară în 11.1 secunde.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru