Noul Cod Fiscal aduce schimbari la procedura de inmatriculare

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.05.2009
Noul Cod Fiscal va obliga cetatenii care doresc sa inmatriculeze o masina achizitionata din Uniunea Europeana sa obtina un certificat care atesta plata TVA.

Conform noului Cod Fiscal, persoanele care doresc sa inmatriculeze o masina cumparata din Uniunea Europeana vor trebui sa obtina de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala un certificat care atesta plata TVA. Acest certificat este necesar la inmatricularea vehiculului si urmareste combaterea evaziunii fiscale.

Noua masura ceruta de ANAF le va permite clientilor romani de automobile sa isi recupereze TVA-ul platit la achizitie, valabila doar pentru vehiculele cumparate din statele membre ale Uniunii Europene. Returnarea TVA-ului este posibila doar in unele cazuri, in functie de conditiile in care a fost achizitionat vehiculul si legile in vigoare. Aceasta masura va intra in vigoare odata cu noul Cod Fiscal, procedura de inmatriculare ramanand neschimbata pana in acest moment.

Oficialii ANAF spera ca aceasta regula sa duca la combaterea evaziunii fiscale si sa mareasca incasarile la bugetul de stat. In urma cu o luna, Guvernul Romaniei a eliminat deductibilitatea TVA la achizitia de masini pentru perioada 1 mai-31 decembrie 2010.

Eliminarea deductibilitatii TVA afecteaza doar persoanele juridice care achizitionau un automobil nou din Romania.

Via | Mediafax

Comentarii (2)

  • hidelife
    speranta
    firatzi ai dracu cu taxele voastre cu tot...loa noi oameni de rand saraci nu va ganditzi...va ganditi doar cum sa mai faceti niste bani pe spatele nostru...RUSINEEEEEEEEEEEEEEE
    2 0
  • ovidiu
    salut
    bn faceti cei cu euro 2 si euro 3 nu au ce cauta la noi in tara cu euro 4 nus deacord cu 5 nici atat ca ar trebui sa fie si mai mica taxa ,dar euro 1,2,si 3 sa fie taxa cat mai mare cat mai mare nu suntem o tara de rable si asa la tot pasu vezi rable peste rable luativa dacii fratilor solenza si logan ca is bune plus si intretinerea ieftina decat la un golf 3 vai de capu ei
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru