Noul Fiat Panda va fi lansat in 2011

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.02.2010
Noua generatie a celui mai vandut model de segment mic in Europa va fi lansata anul viitor. Fiat a preferat sa astepte revenirea pietelor pentru a prezenta noul Panda.

Presedintele Grupului Fiat, Sergio Marchionne, a anuntat astazi ca lansarea noii generatii Fiat Panda va avea loc in 2011. Desi era programat initial sa iasa pe piata in 2009 si apoi in 2010, modelul italian - cel mai vandut din segmentul mini in intreaga Europa - va fi amanat pana la anul pentru ca prezentarea sa nimereasca revirimentul atat de asteptat al pietelor auto europene.

"Lansarea unui astfel de model in 2010 ar fi fost o pierdere din cauza pietelor nesigure. Din acest motiv am amanat inteligent lansarile unor modele pentru a fi siguri ca acestea vor coincide cu o recuperare structurala a cererii in 2011 si in anii urmatori", spune Marchionne.

Criza economica mondiala care a lovit industria auto la sfarsitul lui 2008 si pe tot parcursul lui 2009 a dus, de asemenea, la amanarea succesorului lui Alfa Romeo 147, denumit Giulietta, si la cea a lui Lancia Ypsilon, reprezentantul marcii italiene in segmentul B. Daca Giulietta va fi prezentata pana la urma peste o luna, la Salonul Auto de la Geneva, Ypsilon va fi lansat in vara anului viitor, la doi ani de la data programata initiat.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru