Noul Ford Focus RS, vandut deja in 2400 de exemplare

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.05.2009
Ford inregistreaza un succes deosebit cu noul Focus RS in Europa. Din cele 4000 de exemplare anuntate pentru productie, Ford a vandut deja 2400 de unitati.

Asa cum era de asteptat, noul Ford Focus a suscitat un interes deosebit in randul pasionatilor de hatchback-uri de performanta. Modelul constructorului american a primit deja reactii foarte bune, atat din partea presei cat si a publicului. Dovada stau cele 2400 de unitati RS vandute pana in prezent, din cele 4000 anuntate de constructorul american.

Britanicii au cel mai mult de suferit, stocul calculat de Ford pentru UK fiind deocamdata epuizat. Cei care isi doresc un RS si comanda abia acum hatchback-ul de performanta vor fi nevoiti sa astepte aproximativ sase luni pana cand isi vor primi exemplarul RS, ceea ce inseamna luna decembrie.

Bineinteles, exista si varianta unui RS second-hand. Primele exemplare rulate au fost deja scoase la vanzare pe site-urile britanice, pretul acestora fiind mai mic cu cateva mii de lire decat cel al unui exemplar nou.

via | iMotor

Comentarii (21)

  • Cristi Enache
    pret ford focus rs
    salut,ne dati si un pret si ceva detalii tehnice...?
    ms frumos
    5 0
  • @ Cristi Enache
    Date tehnice ai aici : http://www.automarket.ro/masini-noi/ford/focus-rs-25l-300cp-5992/specificatii.html

    Ford Focus RS nu este inca disponibil pe piata din Romania, iar pretul acestui model nu a fost inca anuntat.

    Cand o sa fie disponibil la noi in tara, o sa afli toate informatiile necesare pe Automarket.

    O zi buna!
    4 1
  • Sorescu
    Ford Focus RS vs
    E adevarat, abia s-au vandut 2400 de exemplare ... si Toyota Prius 2009 nici nu a iesit din fabrica si deja s-au comandat 40.000 ( patruzeci de mii) de bucati ... Oricum, sunt la alta clasa si alta gama....
    Deci la vanzari sa nu vorbim ca deja s-a comandat ceva... 4000 de bucati la un consortiu atat de mare e cam umilitor ... dar oricum, Ford merge pe sarma cu existenta ... si mai vinde pe ici pe colo cate o masinuta de serie extra extra mica ( daca ne raportam la 4000 de buc)... eu unul nu as astepta atata .... 6 luni.... parca Golf FSI nu e bun.... si amicii mei din state spunea cu umor sa nu iti iei F(ix) O(r) R(epair) D(aily) ... no offence !
    2 13
  • Comparatia cu Prius nu isi are locu.Toyota s-a vandut bine ca sunt americanii aia retardati si carpanosi cred ca vor iesi mai ieftin si acum e trendu ala de ecologism asta e fie la ei acolo.Cat despre Focusu asta este numit cel mai tare hatch din lume!!! Ii felicit pentru ce au facut...

    P.S
    Vezi ca mai sunt si altii care vand inainte sa scoata in productie...
    7 2
  • pret la Focus RS
    Salut Cristi. Pretul in Germania al lui Focus RS este de 33.900 de euro.

    http://www.automarket.ro/stiri/noul-ford-focus-rs-ajunge-la-264-kmh-16567.html
    2 2
  • NeoGalaxy
    Mda
    Deci nici nu le-au cumparat bine ca le vand? Mama ce tare. Trebuie ca ori sunt proaste rau ori nu se merita. In fond daca toti mai exista exemplare nevandute cine s-ar chinui sa le cumpere la licitatie?
    2 5
  • Stai linistit nu sunt scoase pentru ca sunt proaste sau pentru ca nu merita ci pentru a face afaceri. Asa gasesti peste tot la masinile noi gasesti o oferta mai buna second hand cu 1000 de km la bord pentru ca sunt firme, clienti fideli ai dealerilor, si primesc oarecare reduceri si cumpara masina, o folosesc si o vand cu un mic profit, (pretul cel nou fiind sub pretul oficial de la dealer) acestea in general sunt firme de leasing sau parcuri auto, si le convine sa isi faca un renume si cu masini mai rare.
    Acest Focus mi se pare extrordinar, pentru piata lui este destul de bine vandut,
    3 0
  • ford focus RS
    este mai frumos decat concurenta.......parerea mea
    9 1
  • alta galaxie
    avem un alien printre noi............care nu intelege ce citeste
    3 0
  • Sorescu
    pentru Jiji
    Nici nu am sustinut ca vreau sa fac comparatie ca masina, ci o comparatie ca stil de marketing si volum de productie... Capisci ?
    1 3
  • pt. Sorescu
    Incearca sa nu te exprimi foarte mult ar putea sa-ti dauneze.
    Intre cele doua masini nu exista comparatie nici macar dpdv al mixului de marketing.
    3 0
  • Momoleinen
    Preturi RS
    Preturile pentru Focus RS au fost comunicate de importator pe 13 Mai, iar in acest moment se pot lansa comenzi.
    La noi porneste de la 26935 euro fara TVA.
    3 0
  • Sedric
    Se poate si in Romania
    Se poate comanda si in Romania!!!!!
    Cine zicea ca nu se poate.

    Pret: 26,935 EURO +TVA
    Timp de asteptare 3-4 luni!

    Dotari standard pe masina:

    Centuri de siguranta fata cu prindere in 3 puncte si reglabile vertical
    ABS + ESP (include MBA)
    Passive Anti-Theft System - imobilizator electric moto
    Airbag-uri frontale, sofer si pasager
    Airbag-uri cortina
    Scaune fata sport tip Recaro RS
    Senzor de ploaie
    Stergator / spalator luneta
    Geamuri fata actionate electric
    Faruri automate
    Oglinda retrovizoare interioara heliomata
    RadioCD Sony cu lector MP3, 8 difuzoare, comenzi audio pe volan
    Sistem pornire motor de la buton FordPower \
    Consola centrala cu cotiera
    Aer conditionat automat cu reglare separata stanga/dreapta
    Computer de bord
    Inchidere centralizata cu telecomanda
    Oglinzi laterale reglabile electric, incalzite si rabatabile, cu semnalizator integrat
    Faruri cu bi-Xenon (include spalator faruri, lumini spate cu tehnologie LED)
    Faruri de ceata
    Manere exterioare usi in culoarea caroseriei
    Evacuare dubla
    Spoilere fata si spate in culoarea caroseriei, design unic RS
    Volan in 3 spite imbracat in piele, design RS
    Iluminare podea
    Pachet fumatori
    Covorase fata/spate, design RS
    Schimbator de viteze imbracat in piele
    Kit exterior RS
    Eleron design unic RS
    Suspensie RS
    Discuri frana spate - RS
    Jante aliaj 19" (anvelope 235/35) RS
    Mai sunt si o serie de optionale ce se pot pune pe masina.
    Daca doreste cineva o astfel de masina sa dea un semn.
    8 0
  • Opreste-mi nene si mie vreo 2-3 bucati
    Da repede, pune-ma si pe mine pe lista cu vreo 2-3 bucati ca sa fie de rezerva. Hai sa fim seriosi, cand o sa aiba ROmania DRUMURI pentru masini cu veleitati sportive, puteti si voi sa va entuziasmati de aparitia lor...a si inca ceva, sa existe si fonduri pentru a le achizitiona. Bine ca e criza si e un an bombardat de lansari de masini cu preturi in jur de 30.000E :)) Amuzant nu?
    Cine n-are macar carnet si se excita la un nuamr de cai, e rugat s isi stearga balele si sa revina cu picioarele pe pamant la scuterul din dotare.
    Felicitari Ford, fiecare masina puernica ii stimuleaza pe ceilalti sa evolueze!
    4 0
  • Treij' de mii...
    Pai daca RS-ul se incadreaza in suma de 30000, de ce nu l-ati pus in chestionaru' lu' Scirocco? Saracu' Megane, se bate singur cu VW-ul... Daca intra si RS, cred ca ar fi fost mai interesant subiectul...
    1 0
  • este disponibil
    Eu am fost la reprezentata BDT - langa mc - cum treci de podul grand, si am intrebat de RS, si au zis ca o sa vina in showroom la ei, si pret de plecare de de vreo 26500 E cam asa..si am si o prezentare (legat de performante+dotari) care nu e disponibila pe internet .
    O sa revin cu detalii..si btw cred ca e disponibil, dar vine pe comanda
    1 0
  • george becalii
    Fordu asta e facut de americanii??
    0 3
  • Sorescu
    pentru cris
    Ia de citeste acilea omu', cum ca vor fraierii 75000 de Prius-uri nefabricate inca .... si Armata Britanica au luat si ei 50 asa de control... ma scutesti cu falimentarii aia de la Ford ? Milogesc bani pe unde te miri ca sa supravietuiasca pe piata la politica lor de marketing de doi bani si se umfla in pene ca fac o masinuta care merge cu tzaspe sute de kilometri la ora si vand 2400 de bucati si cica asta e performanta.... aoleu, pai management mai defectuos ca asta numai GM mai are .... Slava tie Doamne ca mai sunt fraieri ca noi care luam Prius ... Chiar daca nu-ti convine Toyota le-a luat caimacu la americani ... Lexus RS e mai tare decat Ford RS daca vrei sa stii tu, dar Toyota nu se bate cu pumnii pe burta ca face si drege ca sa ii creada boborul si sa dea navala ca fanaticii :P ! ...
    1 2
  • Pt. Sorescu
    Omule de unde vii si ce vrei? nu stiu ce nu intelegi tu...intre masinile astea 2 nu exista nici cea mai mica comparatie.... RS ( raly sport ) masini de performanta....cu multa cercetare in spate...
    In al 2-lea rand...de unde asta ca fordul ar fii in prag de faliment? au fost ceva zvonuri dar atat....daca te uiti vanzarile lor sunt in crestere....
    Si plus de asta de unde chestia aia cu F(ix)O(r)R(repair)d(aily) detii un ford?? ai avut experiente cu un ford? tind sa cred ca nu... Iti spun ca am un Focus...si nu a vazut serviceul decat la revizia de an ...si are 20.000 de km in un an poti spune ca nu e mult....si nu este dar este o masina foarte fiabila :)
    Si cat despre RS chiar merita sa il astepti...nu cred ca este masina in clasa ei cu care sa o compari....ma refer ca tinuta de drum...
    2 0
  • ford
    eu am avut un focus din 2008 din pacate nu-l mai am ca l-am accidentat insa pot spune ca am condus multe masini de la bmw la ce vreti voi cei care contestati valoarea unui constructor de peste 100 de ani insa masina cu o tinuta de drum mai buna si care sa-ti ofere siguranta nu am intalnit.e o super masina focusu' fie ca e rs,st sau una de serie normala.nu comparati ford cu toyota ca ford e masina cu personalitate.toyota...........nu prea....mai pt batrani asa.fara suparare.
    1 0
  • parere
    salutari, am focus 2009 nu se compara cu ce e pe piata calitate, cunfort siguranta, performante etc pret, cine nu a ancercat ford sa nu vorbeasca din auzite fara suparare, daca 2011 am-i merge bine ackizitionez focusul st si va spun cum fly, va salut si atentie an trafic
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru