Noul Ford Mondeo a fost prezentat în avanpremieră în România


Vineri, 05.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Ford Mondeo a fost prezentat în premieră în România cu ocazia Raliului Iaşiului, eveniment susţinut de către Ford România prin dealerul Ati Motors Holding.

După o lungă aşteptare, Ford a adus oficial în România noua generaţie a modelului Mondeo. Acesta a fost prezentat presei în capitala Moldovei cu ocazia Raliului Iaşului, eveniment unde Ford Mondeo este maşina oficială. Noul Ford Mondeo a condus coloana oficială a raliului în cadrul prezentării oficiale a echipajelor participante la Raliului Iaşiului 2014. Noul model a fost expus pentru o zi în showroomul Ford din Iaşi unde poate fi adminat de către fani şi pasionaţi de automobile, iar sâmbătă 6 septembrie, noul Mondeo va fi prezent în centrul oraşului Iaşi, unde va deschide proba super specială Râpa Galbenă.

Ford Mondeo - primele imagini ale noii generaţii pentru Europa

Noul Ford Mondeo va putea fi comandat începând cu finalul lunii septembrie în versiunile cu cinci portiere şi wagon. În România, noul model va fi disponibil în versiunile de echipare Trend şi Titanium, iar gama de motorizări este compusă din propulsoarele 1.5 TCDI (din aprilie 2015, înlocuieşte versiunea de 115 CP a lui 1.6 TDCI), 1.6 TDCI, 2.0 TDCI (150 şi 180 CP), Ecoboost 1.5 (160 CP), Ecoboost 2.0 (203 CP şi 240 CP). Clienţii vor putea opta între transmisia manuală sau automată PowerShift. În premieră în gama Ford Mondeo, va fi oferită şi o versiune cu tracţiune integrală, disponibilă pentru comandă abia din aprilie 2015 şi doar pentru motorizarea diesel de top.

Specificaţiile motorului Ford Ecoboost de 1.5 litri, produs la Craiova

Gamă motorizări noul Ford Mondeo

Carburant Denumire comercială
Putere (CP)
Transmisii oferite Disponibilitate
DIESEL 1.6 TDCI 115 Manuală cu 6 trepte noiembrie 2014
1.5 TDCI 120 Manuală cu 6 trepte aprilie 2015 (înlocuieşte 1.6 TDCI 115 în ofertă)
2.0 TDCI 150 Manuală cu 6 trepte noiembrie 2014
2.0 TDCI 180 Manuală cu 6 trepte noiembrie 2014
2.0 TDCI 210 Powershift cu 6 trepte aprilie 2015
BENZINĂ 1.0 EcoBoost 125 Manuală cu 6 trepte sau automată cu 6 trepte aprilie 2015
1.5 EcoBoost 160 Manuală cu 6 trepte sau automată cu 6 trepte noiembrie 2014
2.0 EcoBoost 203 Automată cu 6 trepte noiembrie 2014
2.0 EcoBoost 240 Automată cu 6 trepte noiembrie 2014

Motorul 1.5 Ecoboost benzină ce echipează modelul Mondeo este produs la uzina de motoare Ford de la Craiova, care a trimis deja primele unităţi către uzina de asamblare din Valencia, Spania. Cu toate acestea, nu toate motoarele 1.0 EcoBoost şi 1.5 EcoBoost de sub capota lui Mondeo sunt livrate de la fabrica din Craiova, acestea fiind produse şi în uzina Ford din Koln, Germania.

Ford Mondeo va fi primul model al mărcii oferit în Europa cu faruri full-LED

Urmareste Automarket
Noul Ford Mondeo va veni echipat ce cele mai noi tehnologii Ford printre care se numără farurile adaptive LED, oferite în standard, a doua generaţie a sistemului infotainment Sync şi centuri de siguranţă pentru locurile din spate cu airbag încorporat.
Preţurile pentru noul Ford Mondeo vor fi disponibile la finalul lunii septembrie. Atât airbag-ul pentru centurile spate, cât şi farurile adaptive full-LED oferite standard sunt premiere pentru industria auto. Modelul se mândreşte şi cu sistem de parcare automată capabil să şi scoată maşina de pe locul de parcare atunci când şoferul doreşte să plece, o altă dotare găsită până de curând doar la modelele din segmentul premium.

INOVATIE: Ford lanseaza centurile cu airbag

Comentarii (37)

  • frumos. passat va avea concurenta serioasa, mai ales cu gama asta de motoare pe care o are acum mondeo. in afara de "e neamteasca domle" nu prea ar trebui sa mai aiba alte argumente...
    personal, mi`ar fi placut sa aiba si un sistem 4x4, chit ca e cel mai amarat...
    39 11
  • O sa fie un razboi puternic intre Mazda 6 si Noul Mondeo. In zona de exterior amandoua arata foarte bine, dar la interior Mondeo bate detasat.
    Pe partea de motoare Mazda pierde in zona benzinarelor dar castiga pe zona diesel cu motorul lor de 2.2 bi-turbo.
    28 14
  • Cristian
    Foarte frumoasa!!!
    31 6
  • Brembo
    E o masina foarte frumoasa,chiar mai frumoasa decat Mazda 6.Pacat ca a venit in Europa asa tarziu,americanii deja asteapta facelift-ul pt acest model(fusion).
    23 9
  • Nu credeam ca mai ajunge vreodata.
    16 6
  • :):):) O masina care mi-a placut totdeauna.
    Acum sunt curios daca desteptul ala caruia i se parea OZN sa conduca un Ford Fusion mai are ceva de comentat si acum. Deci baiatu' da o tura prim showroom, fa un drive test si zi-ne si noua pe urma ce e asa de fantastic ca ti-ai pus fundul in masina asta pentru o jumatate de ora. Ha-ha-ha ...
    Speranta mea este ca incet incet incepem sa ne civilizam si sa avem niste reactii mai normale la lucrurile banale care se intampla pe lumea asta.
    5 11
  • Masina frumoasa n-am ce zice! dar luuuuuuunga asteptarea!
    Ecosport-ul ala cand naiba au de gand sa-l aduca??

    Parca la carma strategiei One Ford se afla vreun parlamentar roman de se intarzie atat de mult!
    10 5
  • Niciodata Mondeo nu va egala sau depasi tinuta de drum,sasiul si dotarile optionale ale Passat-ului.
    10 56
  • Nu uita motorul Passat diesel de 2 l si 240 cp.
    14 25
  • Sam@@mog
    Defapt, cam majoritatea jurnalistilor auto din lume spun ca Mondeo are cea mai buna tinuta de drum si in special sasiu din clasa. Poate n-are materiale asa moi la interior ca si Passat-ul si nici un motor diesel de 2.0 si 240 CP dar cand vine vorba de sasiuri si tinuta de drum Ford stie ce face.
    27 8
  • iar vorbeste tembelul de zarnesteanu!
    unde ti-ai pus ba fundul in Fusion, cand ai fost in Cuba?
    la showroom-ul FORD de la tine din Zarnesti? sau pe vreo poza de-a ta?
    al dreacu' penibil ce esti cu marcile tale americane ... gramada pe drumurile romanesti...
    ti-o zice unu' boule care traieste in strainatate, ca nici p-aici n-am prea vazut FUSIOANE d-astea d-ale tale
    ar trebui sa porti semnul prostului, macar ptr aia care nu te cunosc
    sau niste pene de papagal, daca tot esti!
    10 16
  • banuiesc ca vorbesti de Fusion-ul american, daca-l aduci in discutie cu noul Mondeo,
    nu cu copia aia marita dupa Fiesta, ca ba baiete cat de prost tre' sa fii (DAR TU ESTI) sa crezi ca vreo Fiesta d-aia marita ar trece drept OZN in ochii lumii, chiar si noua fiind si cu miros de showroom, poate doar in ochii tai de SH-ist amarat, cu apartament igrasios de 2 camere in zarnesti
    1 17
  • ...ba prostane, unii chiar conduc masini la care tie iti curg balele uitandu-te pe net sau prin reviste
    fa-ti un ICE BUCKET pe zi si nu mai fii atat de prost!
    5 20
  • Nu stiu cum e noul Mondeo, dar vechiul Mondeo e mult peste Passat. Am avut ambele modele, Mondeo e mai spatios, mai stabil, mai frumos mai ieftin. Are valoare de revanzare ceva mai mica si nu e la fel de atent finisat ca Passat-ul. Ca motorizare am avut la ambele 2.0 diesel 140 CP. Consum si performante similare. Per total Mondeo mi-a placut mult mai mult. E o masina mai buna si mai ieftina.
    27 8
  • Foarte plasticoasa ca de obicei.
    Bord si ceasuri Kia
    7 21
  • @Mihai
    In ce oras se afla reprezentanta sau dealer-ul Ford la care lucrezi?Asa aberatii ce scoti numai tu le poti crede.Orice poti sa spui,dar NICIODATA ca tinuta de drum si stabilitate Mondeo nu va fi la nivelul Passat-ului.Cifrele de vanzari spun totul.De cerut ce e, Ford s-a grabit sa-l aduca in Ro:)))!AM,daca imi stergeti comentariul sa-l stergeti si pe cel al lui Mihai
    5 29
  • @Mihai, ai mers cu masinile sau vorbesti din auzite? Cifrele de vanzari spun totul? La nivel european si global Fiesta se vinde mai bine decat Polo, la nivel global Focus se vinde mai bine decat Golf. Probabil ca la nivel global si Mondeo se vinde mai bine decat Passat. Ce legatura au vanzarile cu calitatea unei masini? Logan se vinde mai bine decat Ferrari. Asta ce inseamana? Oamenii sunt diferiti si au gusturi diferite. Eu nu ma omor dupa VW. Nu zic ca sunt masini proaste, dar nu ma omor dupa ele. Sunt mult prea scumpe pentru ce ofera. Daca-ti place Passat cumpara-ti Passat si gata.
    34 3
  • O masina buna care din pacate in Romania nu s-a vandut la adevarata ei valoare aproape niciodata. Cam tot timpul Passat sau Insignia au avut vanzari mai bune. Eu o singura data am mers cu fosta generatie si mi-a placut.
    17 3
  • Bogdan
    Imi place ca e in 5 usi. Nu imi plac masinile break, iar sedanurile sunt nepractice. Chiar daca au portbagajul mare au accesul mic.
    13 1
  • L-am vazut live in Iasi ..e f. frumos.
    Din aceasta clasa cred ca doar Mazda 6 este comparabil ca design.
    15 6
  • Sambata
    Ce e nou la masina asta? E un facelift precum la Fiesta, incearca si ei saracii sa semene cu Aston Martin, in rest e aceeasi masina plicticoasa. Si aveti dreptate, tinuta de drum de balena esuata e atu al masinii!
    5 25
  • antonny
    In mare masura sunt de acord cu parerea " Mondeo are cea mai buna tinuta de drum si in special sasiu din clasa. SI da cum spune si @Mihai Mondeo e mult peste Passat............
    17 6
  • Scrooge
    Nu vad nici o problema ca seamana cu Aston Martin. Am acelasi principiu cu faptul ca Mercedes C seamana acum cu S.
    Pentru cei care numai asta isi permit trebuie sa fie un motiv de bucurie ca seamana cu Aston. Motiv de tristete ar trebui sa fie pentru cei care-si permit Aston. Dar na, romanu' s-a nascut in S Klasse si acum comenteaza la orice.
    18 2
  • In legatura cu faptul ca noul limbaj de design Ford seamana cu Aston. Explicatia ii simpla. Vedeti voi, sunt doi frati britanici, Ian si Moray Callum. Ei au lucrat pentru Ford inca din anii 80. Dupa ce Ford a achizitionat Aston Martin si Jaguar, ei au fost insarcinati cu limbajul de design. Cand Ford a vandut Aston si Jaguar in contextul colapsului economic recent, Ian Callum a ramas ca sef de design la Jaguar iar fratele sau Moray a ramas sef de design la Ford. Deci, acelasi individ care a lucrat la design la Aston sub tutela Ford este acum sef de design la Ford. Ford nu plagiaza sau copiaza nimic. Pur si simplu designerul lor sef isi extinde creatiile anterioare si le duce la un nivel mai mainstream.
    23 3
  • In acest moment :
    1. Mondeo 5 usi
    2. Insignia 5 usi
    3. Mazda 6
    4. Accord
    5. C5
    10 9
  • urata cu spume. de ce ti-ai lua o masina care are motoare invechite si consuma mult? de ce ti-ai lua o masina care te rupe la buzunar cand se strica ceva? 90% din forduri oricum sunt cumparate de firme...de bune ce sunt
    6 29
  • @sandu
    Sandule stim ca lucrezi la o reprezentanta a unei firme obscure care nu vinde mare lucru si care se uita la vanzarile lui Ford bagandu-si unghia in gat. Stii tu ce e aia o masina ?? Stii tu procente ?? Mai usor cu aprecierile ca macane. Toti frustratii cu o tastatura au ajuns mari specialisti in comentarii pe forum.
    16 3
  • nu lucez la nici o reprezentanta, stai linistit. vorbeam de ford, stiind ce au patit colegii mei, posesori de ford, cu ele. toti au trecut la alte marci. de bune ce sunt, nu?
    4 11
  • @sandu

    Sandele tata,mai taie din ele! Ford face masini bune.
    8 4
  • Bogdan
    Ba da cum zice unul ca ii place Ford, in secunda doi e angajat Ford, dar inca nu am aflat dealerul. Ce e asa de incredibil ca unora le place aceasta marca. Daca nu ii placeau nimanui nu le vedeai pe strada.
    5 0
  • ATI motors...baietii astia nu erau dealeri Honda?
    2 0
  • @sandu
    off da cum toti colegii tai au ford in grup si li s-au mai stricat tot in acelasi grup toate masinile...eu cred sunt implicate si ceva energii negative si in pic de paranormal...... iar marmota invelea ciocolata....:))
    7 2
  • luati-va fratilor ford! doar v-am spus ce au patit unii, nu v-am spus sa nu va luati rable
    2 7
  • @eu,
    Baiatu', tu daca stai in stainatate si inca mai ai vocabularul si atitudinea pe care o afisezi aici, esti fara speranta. Stiu, speranta moare ultima, dar tie iti zic: mai bine ramaneai in Romania si mancai o ceapa naturala, o branza de vaca nepasteurizata, etc. Daca la caracter esti ireparabil, macar la trup puteai sa fii sanatos.
    N-am crezut vreodata ca trebuie sa explic intr-un text cele mai simple figuri de stil. Daca nici atata lucru nu stii sa procesezi, probabil ca cel mai bine e sa te las la nivelul de circar de cartier in care te scalzi. Esti doar un alt roman ajuns degeaba prin Occident.
    3 0
  • razvanis
    Numai eu am observat suportul ala de nr stramb pe fata ?
    :)
    0 0
  • razvanis
    Si discurile de frana subdimensionate la imaginea laterala ?
    In rest arata bine masina daca e echipata calumea.
    0 0
  • George
    sandu, nu sunt un priceput la masini, nu am si nu am avut nicoadata Ford, dar argumentul ca Ford e o marca cumparata de firme, deci e o masina proasta care consuma mult nu tine. Lucrez in achizitii, si iti pot spune cu certitudine ca atunci cand o multinationala decide o achizitie sunt luate toate in calcul toate costurile care apar, si care vor aparea. Achzitiile sunt luate nu cu sufletul, ci cu creierul. Se calculeaza matematic care e cea mai rentabila achizitie. O persoana fizica poate lua decizii emotional. Vrea produsul X pentru ca ii place si si-l doreste. Nu tine cont intotdeauna de raportul pret calitate, sau de ce are nevoie cu adevarat. O companie intai isi pune intrebarea: de ce am nevoie? dupa care cauta un produs sa se plieze exact pe nevoile respective.
    Daca intr-adevar Ford vinde bine catre companii, e o dovada ca sunt masini cu un raport pret - calitate bun.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru