Noul Honda Civic debutează la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 29.07.2011
Noua generaţie a lui Honda Civic va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt, anunţă cei de la Autocar. Modelul va marca un "salt de două generaţii" în materie de calitate, spun cei de la Honda.

Viitorul Honda Civic este gata de lansare, debutul fiind pregătit pentru Frankfurt. Modelul promite să devină liderul clasei în materie de spaţiu interior şi intenţionează să ofere o creştere dramatică a calităţii şi a nivelului de confort. Cei de la Honda spun că această creştere va fi comparabilă cu schimbarea a două generaţii ale unui model, pentru a sublinia îmbunătăţirile operate lui Civic în decursul dezvoltării.

În ciuda criticilor primite la adresa suspensiei spate semi-rigide utilizate de cea de-a opta generaţie a lui Civic, noul model va folosi în continuare un asemenea sistem de suspensie spate. Mitsuru Kariya, şeful echipei de dezvoltare a noului Honda Civic, a declarat că ridigitatea caroseriei a fost îmbunătăţită dramatic, iar bara de torsiune a fost întărită pentru a oferi manevrabilitate superioară la viteze mari. Păstrarea suspensiei semi-rigide cu bară de torsiune a fost făcută pentru a oferi un nivel ridicat de spaţiu pe locurile din spate şi în portbagaj, motivează cei de la Honda. Trebuie să adăugăm faptul că acest tip de suspensie reprezintă şi o economie din punctul de vedere al costurilor, tehnologia fiind prezentă pe piaţă de mai bine de două decenii.

Cei de la Honda spun că noul Civic a primit un set de bucşe speciale, care vor fi umplute cu un lichid. Acestea vor oferi un nivel superior de manevrabilitate, fără să afecteze confortul.

Japonezii nu au dezvăluit informaţii suplimentare despre respectivele componente şi modul de funcţionare al acestora. O altă noutate în gama Civic ar fi debutul unei motorizări diesel de cilindree mică, menite să ofere un răspuns la adresa rivalilor care au asemenea propulsoare în ofertă. Actualele motorizări pe benzină de 1.4 şi 1.8 litri vor fi păstrate, ele urmând să devină mai puternice şi mai eficiente.

Via | Autocar

Foto 1 | Carpix

Comentarii (8)

  • Vasilica
    cum poate sa arate frate.......e prea tare doar e facuta de japonezi.....exista masini japoneze,frantuzesti si restu lumii...mai ales 1.8 aspirat cred ca va rupe tot...
    7 16
  • Da, ordinea chiar asta este:japonezi, francezi si restul:)) Si ia zi, cum arata de fapt noua Civic? Ca eu vad camuflaj si o silueta care seamana f mult cu actualul Civic
    11 5
  • vasilca rupe tot
    Vasilica, cum e vremea la fukushima?
    Te bronzasi?
    13 2
  • francezi?
    Francezii fac masini? :)) Asta da stire!
    1.8 aspirat rupe tot? Chiar si un 2.0 supraalimentat?
    7 2
  • Radule vremea la fukushima este cam de 100 de ori mai buna decat in Romanica noastra plina de ratati.
    6 2
  • Civic
    Daca vor introduce un diesel eficient cu o cilindree mai mica decat 2.0(poate il vor folosi pe cel de la Mitsubishi 1.8 lor e foarte reusit) va fi n adevarat hit pe piata.
    1 2
  • penurie de design
    nu stiu ce s-a ambalat vasilica asa tare ca masina asta arata ca un prius adica design zero
    in america a aprut civicu nou si arata ca si toyota corolla adica , aiurea rau
    s-or tampit si astia de la honda in privinta designului (calitativ jos palaria)
    am fost mare fan honda dar nu-mi mai plac
    ...... si ordinea e .....1. masini germane si europene ,2 masini japoneze si dupaia mai tarziu vin si 3 masinile americane (ca le cunosc)
    2 4
  • zarnesteanu
    Acelasi rahat cu perje
    Ambalat cu aceeasi fundita roz pentru publicul-tinta.

    PS. Bibi bullshit te rog nu mai voma pe site link-uri cu honda. Pentru mine n-au decat un singur efect. Imi uzeaza prematur rotita de la mouse pana sar la urmatorul reply de om normal. Da, honda nu e decat o masina pentru tipi nesiguri si efeminati care au un singur mesaj clar : sunt prea zgarcit ca sa ma bucur de viata.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru