Salonul Auto de la Geneva 2016

Noul Ka sau Kuga facelift? Ford anunță un "nou model pentru Europa" la un eveniment tehnologic care are loc la Barcelona

Publicat Miercuri, 10.02.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 5
Noul Ka sau Kuga facelift? Ford anunță un "nou model pentru Europa" la un eveniment tehnologic care are loc la Barcelona - Poza 1
Noul Ka sau Kuga facelift? Ford anunță un "nou model pentru Europa" la un eveniment tehnologic care are loc la Barcelona - Poza 2
Ford a rezervat un stand la Mobile World Congress din Barcelona pentru a anunța un nou model dedicat pieței din Europa. Nu se știe încă oficial despre ce e vorba, dar zvonurile anunță fie noua generație Ka, fie un facelift pentru Kuga.

constructori auto au prins gustul lansărilor oficiale oficializate la evenimente la care până acum 4-5 ani nu vedeai nicio urmă de marcă auto printre expozanți. Odată cu explozia tehnologiilor care transformă mașinile în gadget-uri mobile pe roți, producătorii au înțeles însă că tinerii născuți după 1990 pot fi "accesați" doar dacă te mulezi pe stilul lor și mergi acolo unde sunt și ei prezenți.

Astfel, dacă Consumer Electronics Show din Las Vegas, eveniment derulat la începutul lunii ianuarie, a reprezentat o rampă de lansare pentru concepte care și-au făcut debutul mondial înainte de a fi prezentate la marele Salon Auto de la Detroit, viitorul Mobile World Congress (MWC) Barcelona va fi și el teren de bătaie pentru mărcile auto. Iar primul brand ce își anunță prezența este Ford, care va avea stand la MWC pentru al cincilea an consecutiv.

Și nu doar că va avea stand, ci va prezenta un "nou model destinat pieței din Europa", așa cum arată Ford într-un comunicat oficial.

Acesta va fi prezentat de nimeni altul decât Mark Fields, CEO Ford Motor Company, într-o conferință de presă care va fi organizată în 22 februarie. La fel ca în cazul CES Las Vegas-Detroit, modelul va fi ulterior transportat la Geneva, acolo unde va face parte din linia de noutăți pe care Ford le va prezenta la primul salon auto european de importanță majoră a acestui an.

Ce model aduce Ford la Barcelona?

Ford Escape a primit un facelift în noiembrie 2015. "Kuga americană" ar putea fi noutatea promisă de Ford în Europa.

Informațiile legate de noul model destinat pieței europene sunt practic inexistente, comunicatul Ford rezumându-se la un anunț sec. Există însă deja două ipoteze avansate de presa auto internațională. Prima ar fi prezentarea unui facelift al lui Ford Kuga (foto sus), model care în SUA este cunoscut pe piață sub numele Escape. Cum Ford Escape a primit recent o recondiționare estetică și tehnică, este de așteptat ca aceasta să fie anunțată și în Europa.

A doua ipoteză vizează o nouă generație a lui Ford Ka, bazată pe un model pe care marca americană l-a prezentat deja în America de Sud.

Noul Ka este o variantă interesantă de lucru implicit pentru piața din România, informațiile de pe piață mizând pe fabrica din Craiova ca loc de producție pentru viitorul model.


Comentarii (5)

  • va fi un facelift...o "noutate" la fel de importanta ca si modelul ascuns sub patura supozitiilor inainte de Detroit. Si au facut rahatul bici prezentand la salon un Modeo revizuit pe ici pe colo

    KA e prea important pentru Ford pentru o lansare intr-un cadru aproape anonim. Dar mai stii?

    votez totusi pentru facelift
    4 3
  • Ka nu mai este important pentru Ford....sunt multe zvonuri ca vor sa renunte la el in Europa. As zice un facelift la Kuga.
    3 0
  • @CCD

    pai ar trebui sa fie important, segmentul e in crestere...si ar fi ciudat ca Ford sa lipseasca din segmentul mini
    3 1
  • "NOU MODEL destinat pieței din Europa", nu generatie noua, nu facelift. Kuga, ka si b-max au nevoie de reimprospatari. Daca luam in calcul ca (,) Ka e cel mai vechi din cele enumerate, plus citatul "model nou", imi iese o noua generatie ka, cu o alta denumire, la mwc. iar restu, facelift la geneva.
    5 0
  • Cred ca va fi Ford Edge ... isi face debutul european oficial !!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru