Noul Koenigsegg Agera va fi prezentat la Geneva

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 27.02.2010
Koenigsegg va lansa la Salonul Auto de la Geneva noul model Agera. Designul noului model este insipirat din cel al lui CC8S.

Esential

392 km/h este viteza maxima a lui Agera

Cea mai noua creatie a celor de la Koenigsegg, supercarul Agera, va fi lansat saptamana viitoare la Salonul Auto de la Geneva. Agera este mai degraba o evolutie a producatorului suedez decat o revolutie, noul model avand aceleasi dimensiuni exterioare ca si modelul CCX.

Sub capota lui Agera se gaseste motorul V8 de 4.7 litri cu care ne-a obisnuit producatorul suedez, dar care produce acum 910 CP la 6.850 rotatii pe minut. Supercarul cantareste doar 1.284 kg si poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 3.1 secunde. Koenigsegg sustine ca viteza maxima a lui Agera este de 392 km/h.

Una din inovatiile tehnologice a lui Agera e sistemul de evacuare din Inconel, un aliaj de nichel-crom care rezista foarte bine la temperaturi inalte, dar care este foarte greu de prelucrat. Sasiul noului model Koenigsegg este realizat din fibra de carbon, cu insertii de aluminiu de tip fagure. Astfel, greutatea sasiului e de doar 72 kg iar rezervorul de combustibil integrat ajuta la o distribuire mai buna a greutatii.

Pentru un maxim de manevrabilitate, Koenigsegg Agera are discuri de frana ceramice ventilate si perforate de 392 de milimetri diametru pentru rotile fata si 380 de milimetri pe spate. Jantele de 19 inch montate pe fata au anvelope de 255/35 R19, iar cele de pe puntea spate spate au o dimensiune de 20 inch si sunt echipate cu pneuri de 335/30 R20.

Agera sta foarte bine si la capitolul tehnologie, dotarile standard incluzand elemente precum un sistem avansat de control al tractiunii si un aparat de masura a fortelor G.

Agera poate suporta forte laterale de 1.6 G, asa ca instrumentul de masura al fortei G este util pentru sofer. Pretul noului model Koenigsegg nu a fost inca anuntat, dar suedezii spun ca vor produce intre 16 si 20 de exemplare pe an, iar comenzile vor fi preluate imediat dupa lansarea de la Geneva.

Via | Leftlanenews.com

Comentarii (6)

  • @360
    chiar aduce a ferrari 360 putin, imi place
    10 10
  • Damn !!! Is a sexy bitch...
    10 5
  • ferrari
    ADUCE CHIAR PREA MULT A 360
    7 12
  • Alex Radoi
    Aduce pe dracu'... Nici n-ati vazut-o bine... Romanu', deh...n-ai ce-i face...
    9 9
  • aduce cu un ferrari f360 ca dracu tot masina e si aia , tot 4 roti are si aia:))
    e foarte frumoasa
    6 11
  • @radio si bobo
    poate cautati si voi o poza cu 360-u din fata inainte sa va dati cu parerea aiurea
    8 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru