Noul Mazda3, in Romania de la 15.690 euro

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.03.2009
Cea de-a doua generatie Mazda3 a fost lansata astazi in Europa si va fi disponibila in Romania incepand cu luna iunie. In tara noastra, Mazda3 va avea un pret de 15.690 euro cu toate taxele incluse.

Esential

15.690 euro este pretul cu toate taxele incluse al lui Mazda3 1.6 CE.
20.990 euro este pretul cu toate taxele incluse al celei mai scumpe Mazda3 pe benzina, echipata cu un propulsor de 2.0 litri.

Mazda a lansat cea de-a doua generatie a modelului Mazda3 in Europa. Aceasta va fi disponibila si in Romania incepand cu luna iunie a acestui an. Versiunea de baza a acestui model are un pret de pornire de 15.690 euro cu toate taxele incluse. Cel mai scump model pe benzina are un pret de 20.990 euro cu toate taxele incluse. Versiunile hatchback si sedan ale lui Mazda3 au acelasi pret. Producatorul japonez intentioneaza sa vanda 500 de unitati Mazda3 in Romania pana la sfarsitul acestui an.

Prima generatie a lui Mazda3 a fost vanduta in peste doua milioane de unitati si a primit 90 de premii specifice la nivel global. Totodata, Mazda3 este cel mai popular model din gama constructorului nipon. Noul Mazda3 beneficiaza de un aspect complet nou alaturi de o platforma tehnica pe masura. Partea frontala integreaza faruri redesenate, un nou spoiler si o grila in cinci puncte, caracteristica noii linii de design Mazda, in timp ce partea posterioara a acestui model are stopuri cu LED.

Designerii Mazda au croit aspectul lui Mazda3 asfel incat modelul sa inspire dinamism, prin unirea tuturor liniilor exterioare in partea frontala a vehiculului.

Mazda3 este mai lunga si mai inalta decat predecesorul sau, in timp ce are o masa redusa cu 15 kilograme. Acest fapt a fost realizat prin noua strategie Mazda de reducere a greutatii modelelor sale. Noul design al acestui model permite obtinerea unui coeficient aerodinamic de 0.28 pentru sedan si 0.30 pentru hatchback, ceea ce face noul Mazda3 sa fie printre cele mai aerodinamice modele din segment.

Inginerii Mazda au redus zgomotul din habitaclu cu 6 pana la 11%. Acest lucru a fost realizat datorita aerodinamicii imbunatatite si prin repozitionarea materialelor de izolare fonica. Noul Mazda3 este disponibil in cinci nivele de dotare si este echipat standard cu aer conditionat, geamuri electrice fata, volan ajustabil pe inaltime si adancime, computer de bord, oglinzi electrice, radio CD compatibil MP3 si port auxiliar pentru dispozitive portabile. Interiorul a primit scaune noi care ofera un suport lateral mai bun, pe cand bordul beneficiaza de numeroase spatii de depozitare.

Mazda 3 poate fi echipat cu patru motorizari, doua pe benzina si doua diesel, care dezvolta intre 105 CP si 185 CP.

Unitatatea pe benzina de 1.6 litri dezvolta 105 CP si 145 Nm, pe cand unitatea de 2.0 litri dezvolta 150 CP si 187 Nm. Propulsorul diesel entry-level al lui Mazda3 are o cilindree de 1.6 litri si dezvolta 109 CP si 240 Nm, in timp ce unitatea diesel de 2.2 litri este disponibila in doua versiuni de putere, de 150 CP si 360 Nm, respectiv 185 CP si 400 Nm. Cel mai ieftin Mazda3 echipat cu un propulsor diesel are pretul de 17.590 euro, cu toate taxele incluse.

Via | Mazda

Taguri: Mazda, Mazda3, Romania

Comentarii (5)

  • BluThunda
    Noul Mazda 3
    Extrem de incoerent scris articolul, in special in ultima parte...
    0 0
  • Mazda 3
    geniala masina.thx pt toate pozele
    0 0
  • Mircea
    Superb.
    Mazda rullz.
    Uite, exemplu de masina buna si ieftina
    0 0
  • Sylver
    Haha
    ieftina? Nu stii ve vorbesti, scuza-ma ca iti spun. Masina e exagerat de scumpa, primul nivel de echipare cu aspirat de 1.6 la 15690 euro? Plus ca oferta de motoare e foarte subtire: poate vor prelua de la ford noile motoare turbo pe benzina, de 1.4 si 1.6. Ca motoarele aspirate desi fiabile, sunt la final de era.
    Dar noroc ca vor sari cu ofertele.
    0 0
  • Mihai2001
    MAZDA
    Mazda are f reduse probleme financiare asta datorita unei gestiuni bune a stocurilor. Asa ca oferte cine stie ce nu o sa prea fie.

    Ideea e ca poti da 1000-2000 de euro in plus pentru o masina fiabila si foarte frumoasa.

    Vorbind de motoare. Is plini cei de la Ford de motoarele inginerilor Mazda. MZR 2.2 CD e un motor mazda si se ridica la cel mai inal standard in momentul de fata. E o combinatie perfecta intre fiabilitate, economie de combustibil si putere.

    Luati Mazda sau orice japonez pentru ca nu o sa va dea batai de cap.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru