Noul Mercedes AMG GT Roadster dă bătăi de cap germanilor: următoarea generaţie Mercedes-Benz SL ar putea avea 4 locuri

de Daniel Popescu
Luni, 12.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz SL ar putea primi o nouă generaţie în 2020 care să beneficieze de 4 locuri şi de o gamă nouă de motoare pentru a se diferenţia de noul Mercedes AMG GT Roadster, potrivit presei germane.

Cu numai câteva luni în urmă, Mercedes a dezvăluit AMG GT Roadster, varianta decapotabilă a actualului său supercar, care a devenit practic un rival pentru actualul Mercedes-Benz SL. În acest context, pentru a nu canibaliza vânzările propriului brand pe termen lung, constructorul german intenţionează să introducă o schimbare importantă în cadrul viitoarei generaţii SL.

Potrivit publicaţiei germane Auto Bild, viitorul Mercedes-Benz SL se va transforma într-un model cu 4 locuri prin creşterea lungimii sale, pe lângă o serie de alte noutăţi. Una dintre posibilităţi este introducerea unei versiuni cu tracţiune integrală pe lângă varianta standard cu tracţiune spate, dar şi împrospătarea gamei de motoare.

Urmareste Automarket
Astfel, actualul propulsor de 5.5 litri ar putea fi înlocuit cu motorul V8 biturbo de 4.0 litri în cadrul versiunii SL63, pentru ca SL65 să rămână cu actualul motor V12 biturbo de 6.0 litri care generează peste 600 de cai putere.

În cazul în care informaţiile se vor concretiza, Mercedes va avea totuşi o nouă bătaie de cap: SL se va diferenţia cu greu de versiunile decapotabile ale Clasei E şi Clasei S, chiar dacă acestea au dimensiuni diferite.

Via Carscoops

Comentarii (1)

  • Tot felul de mutatii mai nou. Din pacate SL-ul a murit dupa 2001. R129 fiind ultima generatie adevarata de SL !
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru