Noul Mercedes-Benz GLE va primi o versiune plug-in hybrid: producătorul german anunță o autonomie în modul electric de 100 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 15.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz pregătește o versiune plug-in hybrid pentru noua generație GLE. Modelul va fi prezentat în prima parte a anului viitor și, conform reprezentanților constructorului german, autonomia în modul electric ar urma să ajungă la 100 de kilometri (WLTP).

Noua generație Mercedes-Benz GLE a fost prezentată în urmă cu câteva săptămâni. SUV-ul producătorului german are un design nou, un interior modern, tehnologii de ultimă generație și, pentru moment, o singură motorizare pe benzină (GLE 450 4Matic de 367 CP).

Sistemul de propulsie pregătit de nemți integrează tehnologia mild-hybrid EQ Boost care gestionează sistemul electric la 48V și care, totodată, oferă un plus de putere pentru perioade scurte de timp. Dar Mercedes-Benz pregătește și o versiune plug-in hybrid pentru noua generație GLE.

Conform primelor informații, varianta PHEV ar urma să fie lansată în prima jumătate a anului viitor. Reprezentanții companiei spun că vor oferi o baterie generoasă, astfel încât autonomia în modul electric să ajungă la 100 de kilometri.

"În prezent, îmbunătățim actuala generație de vehicule PHEV și venim cu versiuni care oferă o autonomie în modul electric de 50 de kilometri. Dar GLE ar urma să devină primul model din gamă cu o autonomie de 100 de kilometri, valoare măsurată conform ciclului WLTP", a declarat Ola Kallenius, directorul de cercetare și dezvoltare Daimler.

În urmă cu câteva zile, Mercedes-Benz a prezentat o serie nouă de vehicule PHEV: S560e (plug-in hibrid benzină-electric), E300e (plug-in hibrid benzină-electric), E300de (plug-in hibrid diesel-electric) și C300de (plug-in hibrid diesel-electric).

Via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Bravo Mercedes, vezi că se poate !!

    100 km mai e ceva... faţă de 40 km.

    Sunt mulţi posesori de Mercedes GLE ale căror case depăşeşte cu mult valoarea instalării unui incarcator pentru maşina.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru