Noul Mercedes CLC vine în 2013

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 31.07.2011
Inginerii Mercedes au fost surprinşi în timp ce testau noul CLC. Acesta va putea fi admirat de public la finele lui 2013.

De multă vreme s-a vehiculat ideea lansării unui nou CLC, iar acum a venit momentul adevărului. Inginerii Mercedes au fost surprinşi de aparatele fotografilor spion în timp ce testau noul CLC. Modelul constructorului din Stuttgart va avea la bază o versiune cu ampatament mărit a platformei MFA şi va fi lansat la finele lui 2013. Aceasta o vom putea regăsi atât pe noul B-Klasse, cât şi pe viitorul GLC. În ceea ce priveşte design-ul, viitorul CLC va împrumuta o serie de elemente de pe actualul CLS.

Versiunea standard a lui CLC va veni cu tracţiune pe puntea din faţă, în timp ce o viitoare variantă AMG va beneficia de serviciile unei tracţiuni integrale. La capitolul motorizări, noul CLC va beneficia de două propulsoare diesel şi două agregate pe benzină.

În ceea ce primeşte motoarele pe benzină, Mercedes va oferi versiunea supraalimentată a propulsorului de 1.6 litri în două versiuni de putere, una de 121 de cai şi cealaltă de 154 de cai putere. Versiunea de top va fi echipată cu motorul de 2.0 litri capabil să producă 207 cai putere.

Sprintul de la 0 la 100 km/h va fi realizat în aproximativ 7 secunde, iar viteza maximă va fi de 235 km/h.

La capitolul motoare diesel, Mercedes va oferi propulsorul de 1.8 litri în două versiuni de putere, una de 108 cai şi cealaltă de 134 de cai. Aici, vârful de gamă va fi agregatul de 2.1 litri oferit şi el, de asemnea, în două versiuni, una de 168 de cai, respectiv 201 cai putere. În dreptul versiunii AMG a viitorul CLC, vom regăsi un motor twin-turbo de 2.0 litri capabil să producă 296 de cai.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • ?
    pai nu era vorba ca va fi inlocuit de clasa c coupe
    0 2
  • dragos_thaci
    isa
    Cine sa fie inlocuit?
    Asta va fi un model complet nou. Un fel de baby CLS.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru