Noul Mercedes E-Klasse: detalii noi despre sedanul german așteptat în 2016

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va lansa cea de-a cincea generație a modelului E-Klasse în vara anului viitor. Modelul va avea un design inspirat de fratele mai mare S-Klasse și va fi declinat în patru variante de caroserie.

Pentru a se menține în atenția publicului care își dorește un sedan premium de segment E, Mercedes se pregătește să lanseze o nouă generație a popularului E-Klasse. Modelul se află pe piață din 2010 și a trecut deja printr-un facelift de jumătatea carierei, ceea ce înseamnă că publicul așteaptă deja reînnoirea completă.

Modelul va fi dezvoltat pe noua platformă MRA (abrevierea de la Mercedes Rear-wheel Architecture) și va adopta un design inspirat de ceilalți frați prezenți pe piață: C-Klasse, S-Klasse și A-Klasse. Gorden Wagener, actualul director de design Mercedes, va încerca să-i ofere sedanului o serie de linii armonioase, curbate, nu atât de agresive ca în cazul actualei generații.

Interiorul va împrumuta și el spiritul contemporan al actualelor modele și chiar va copia ecranul generos al fratelui mai mare S-Klasse.

Arhitectura MRA va permite instalarea unor versiuni hibride diesel și benzină, căutate de publicul european obsedat de eficiență.

Nu vor lipsi nici propulsoarele actuale ale fratelui mai mic C-Klasse, inclusiv unități bi-turbo, axate pe performanță.

Asemeni actualei generații, vor exista patru variante de caroserie: coupe, cabrio, sedan și break. Nu va lipsi nici versiunea de performanță AMG, care va renunța la motorul V8 de 5.5 litri și 540 de cai putere în favoarea noului V8 de 4.0 litri. Acesta ar urma să ofere mai mulți cai putere chiar și decât supercarul AMG GT.

Noua generație Mercedes E-Klasse, a cincea la număr, este așteptată pe piață la mijlocul anului 2016, ceea ce înseamnă că un debut oficial ar putea avea loc în cadrul Salonului Auto de la Detroit, programat în luna ianuarie a anului viitor.

via autocar

Comentarii (4)

  • Sandu al-III-lea
    Frumoase masini.Mai ales breakul...
    14 6
  • Mai ca imi vine sa-l aplaud cand citesc asta : ''va avea un design inspirat de fratele mai mare S-Klasse'', deci in concluzie, designerii Mercedes ori au luat o pauza de vodka, ori au ramas fara inspiratie dupa ce s-au trezit de sub perfuziile cu palinca. Atat de frumos, atat de frumos. Mercedes, S class mai face un copilas, cat de frumos, cat de frumos. Suuuperbb ! Iar motorizarea de baza va fi tot 2,1 136 cp ? Nu de alta dar se va face de ras soferul cand va venii un Duster de 125 cp langa el si il va rupe in doua cu tot cu steaua ''de firma'' pe bot.
    7 19
  • ps : Ca sa le fac pe plac frustratilor , ma gandesc sa-i fac de pe acum sa se excite, au aparut cateva imagini cu interiorul. E clar ca arata ca o copie chinezeasca ieftina ca la S class , probabil tot atat de tiganesc cu atatea LED-uri colorate la interior, de parca ar fi pom de craciun. Ori e masina ori pom de Craciun, cn are nevoie de atatea LED-uri ? Doar tiganii si ursarii care vroiau sa-si puna neoane si la interior, dar Mercedes le-a indeplinit dorinta ( le-a pus standard )

    http://www.carscoops.com/2014/12/scoop-2017-mercedes-benz-e-class-gets.html
    5 14
  • hazard
    Varianta AMG cred ca va fi special creata pentru a se bate cu cealalta racheta de familie: 552bhp 4.0-litre bi-turbo V8 RS6 Avant.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru