Noul Mini cu cinci uşi a intrat oficial în producţie

de Bogdan Mirică
Miercuri, 02.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua variantă Mini cu cinci uşi a intrat astăzi în producţia uzinei din Oxfordshire. Este o premieră pentru fabrica engleză, unde se estimează că vor lua naştere 150.000 de unităţi.

Moment istoric pentru MINI la uzina din Oxford, unde constructorul britanic a început producţia modelului hatchback cu cinci uşi. Ste pentru prima dată când un Mini cu portiere faţă şi spate ajunge pe linia de asamblare a fabricii engleze.

Varianta de caroserie destinată celor care vor o latură mai practică a noului Mini va fi pusă în vânzare începând cu luna cctombrie. Debutul pe linia de asamblare vine după ce BMW a investit 750 de milioane de lire sterline, echivalentul a 950 de milioane de euro în mai multe uzine din Marea Britanie, începând cu anul 2011.

Oficialii fabricii din Oxfordshire se aşteaptă ca noul Mini cu cinci uşi să fure din succesul variantei coupe, estimările iniţiale anunţând aproximativ 150.000 de exemplare produse anual.

via autocar

Comentarii (3)

  • Urat in usi. Nu mai e un Mini ....
    1 4
  • Mini, 500 si Beetle. Trei legende care si-au schimbat hainele si se adreseaza unor altor cumparatori fata de modelele initiale. Au devenit masini (sau masinoaie daca punem unul langa altul un model initial cu cel actual) de fite, masini premium (sau au valente premium cu ne face Fiat sa credem).

    Din gasca lipseste 2CV care se pare ca nu are inca un model actual insa e clar ca nici Citroen, daca il va reinvia, nu-l va face low-cost asa cum era in trecut.

    Din punctul meu de vedere sunt masini inutile pentru ceea ce ofera si la preturile cerute. E doar o parere personala pentru ca e clar ca vanzari sunt. Gusturile nu se discuta...
    6 0
  • @Andy, consider ca DS3 inlocuieste cu succes 2CV, chiar daca in campaniile media nu se promova asta, la fel si cu Twingo (4CV).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru