Noul proprietar al mărcii TVR: ”Vom oferi performanţe la nivel de Ferrari şi la jumătate din preţ”

de Sebastian Toma
Vineri, 07.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca britanică TVR are un nou proprietar, un antreprenor din Regatul Unit. Şeful departamentului de marketing al companiei promite să dezvolte modele care să ofere performanţe de Ferrari la jumătate de preţ.

Esential 15 milioane de lire sterline a fost suma pentru care Nicolai Smolensky a cumpărat marca TVR în 2004.
TVR Motor Cars, marca britanică achiziţionată de bancherul rus Nikolai Smolenski în 2004, a ajuns din nou pe mâini englezeşti. Pentru moment, noul proprietar îşi păstrează anonimatul, dar englezii de la Autocar spun că noul proprietar este o companie din Surrey fondată de Les Edgar, un antreprenor. Noii proprietari ai TVR vor să producă din nou modele sport, iar acestea vor livra performanţe ”la nivelul celor de la Ferrari, în timp ce preţul va fi la jumătate”.

"Vom prezenta un plan detaliat în următoarele săptămâni. Nu ne-am decis asupra motorizării, dar maşina va avea spiritul TVR, va fi uşoară şi performantă. Preţul său va fi la jumătate faţă de cel al unui Ferrari echivalent, cu toate că va fi la fel de rapidă", explică Dietrich Probst, şeful departamentului de marketing al companiei VIT Tehnology, într-un interviu acordat celor de la Pistonheads.

Compania VIT Technology este zvonită ca fiind noul proprietar al mărcii TVR, aceasta fiind deţinută de antreprenorul britanic Les Edgar.

În trecut, fostul proprietar al mărcii britanice vroia să relanseze modelele sportive de la TVR alături de diverşi parteneri. De la posibilitatea construirii unor modele sport în Austria, echipate cu motorizări diesel de la BMW, până la echiparea viitoarelor modele cu motoare V8 de 6.2 litri de la General Motors, Smolensky a anunţat toate posibilităţile. În decursul anului trecut, matriţele de caroserie necesare pentru construcţia modelelor Sagaris şi Tuscan au fost distruse, semn că oricine ar fi dorit să producă un model nou TVR ar fi fost nevoit să pornească de la zero. Zvonurile privind renaşterea mărcii TVR au plecat odată cu revigorarea site-ului TVR, care anunţa cu subînţeles întoarcerea în forţă a mărcii pe piaţa auto.

Via Pistonheads | Autocar | TVR

Comentarii (6)

  • In traducere Ferrari low-cost cu piese luate din zeci de locuri...
    10 7
  • e o chestiune de ....sigla.stai linistit ...pana la urma poate tvr-urile nu vor............................arde.
    10 8
  • @@andy,

    La acelasi lucru m-am referit si eu, cand i-am specificat fiabilitatea......dar e bn ca gandim la fel ;)
    4 13
  • AndreiRN
    Pai asa au facut si inainte.
    Motoare americane pe caroseri usoare.
    8 1
  • Nici macar nu a aparut,iar voi deja stiti despre fiabilitate.Va dau sfat:cand apare,cumparati asa ceva (heh,heh,heh..) testate-l,si spuneti-va parerile. Coate goale. Vorba multa,saracia omului!
    16 0
  • adica vor sa faca si ei un GT-R
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru