Noul Seat Leon şi Ibiza facelift vor fi lansate în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.03.2011
Seat pregăteşte o ofensivă puternică în 2012. Constructorul spaniol va lansa patru modele noi, printre care noua generaţie Leon şi un facelift major pentru Ibiza.

SEAT îşi propune anul acesta o creştere a vânzărilor, impulsionat de succesul celor două modele lansate anul trecut, Ibiza ST şi familistul Alhambra. James Muir, preşedintele Seat, a declarat că se aşteaptă la vânzări mai mari cu 8 sau 10 procente în 2011, creştere ce ar putea fi dublată în 2012, atunci când sunt aşteptate pe piaţă alte patru modele.

Anul trecut, Seat a reuşit să livreze un total de 340.000 de unităţi, însă Muir speră ca până în 2018 brandul spaniol să reuşească să atingă un nivel de 800.000 de maşini anual. Pentru a-şi dubla practic vânzările, Seat are nevoie de cele patru noi modele anunţate de Muir în 2012, dar şi de o expansiune pe piaţa din China, anunţată deja, ca parte a programului Volkswagen de a deveni lider în clasamentul constructorilor mondiali.

Dacă totul va merge conform planului, Seat ar putea redeveni profitabil în 2013, asta după ce anul trecut pierderile estimate de oficiali s-au oprit la aproximativ 311 milioane de euro.

James Muir, instalat la cârma Seat în 2009, a pus la punct anul trecut un plan de relansare pe cinci ani, văzut ca un ultim colac de salvare de la faliment.

Într-un interviu, Muir a declarat că anul 2012 va aduce pe piaţă "viitoarea generaţie Leon, un model entry-level complet nou, un sedan cu patru uşi şi un facelift major pentru actualul Ibiza."

Ca parte a planului de restructurare, Seat va pune la dispoziţia colegilor de concern Audi uzina sa din Martorell, unde va lua naştere viitorul Q3. Pentru asamblarea viitorului model din Ingolstadt, Seat va angaja între 300 şi 800 de oameni la fabrica din Martorell.

via | autocar

Comentarii (4)

  • SEAT Altea ramane in productie sau va avea urmas?
    1 1
  • In Romania daca vand 80 de unitati/ an de Ibiza ST zic ca au apucat pe D-zeu de picior si cica e MARE succes... ca sa nu ma vbim de celalalt "succes" , Alhambra..!
    14 9
  • interesant
    Sper sa nu fie acceasi greseala cu grilajul acoperit ca la Passat de prin '98 (parca). la benzinare se incalzea mototrul destul de tare la modelele care nu aveau grila pentru radiator, chiar daca aveau grila aia din bara.
    4 2
  • Seat
    Noul Leon va fi mult mai sportiv si dezvoltat cum se cuvine cu o varianta coupe si un break de familie, berlina este noul toldeo care va fi o varianta modificata de jetta, anul acesta este programat la debut si modelul city mai mic decat ibiza, iar un suv stil tiguan/yeti are mari sanse sa intre in productie.

    Cu o dezvoltare sustinuta si investitie in modele noi Seat are sanse sa se salveze
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru