Feedback

Noul sezon de Formula E a început cu controverse: steag roșu pentru un ambuteiaj pe circuit și descalificare pentru câștigătorul cursei

Publicat Luni, 04.12.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 1
Noul sezon de Formula E a început cu controverse: steag roșu pentru un ambuteiaj pe circuit și descalificare pentru câștigătorul cursei - Poza 1
Noul sezon de Formula E a oferit spectacol în cursele de la Hong Kong datorită unui ambuteiaj și a numeroaselor depășiri, dar și o controversă majoră după ce câștigătorul a fost descalificat din motive tehnice.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La numai o săptămână după ce sezonul de Formula 1 s-a încheiat cu o cursă lipsită de sare și piper în Abu Dhabi, piloții din Formula E s-au aliniat la start în Hong Kong pentru un weekend cu două curse.

Prima cursă a fost presărată cu numeroase incidente și a fost suspendată prin steag roșu după mai puțin de un minut, ca urmare a unui ambuteiaj care a generat blocarea unui viraj.

Sam Bird l-a depășit pe Jean-Eric Vergne, câștigătorul pole position-ului, însă victoria părea să-și scape printre degete după ce a fost penalizat pentru un accident suferit la sosirea în pitlane pentru înlocuirea monopostului. În ciuda timpului pierdut, Bird a revenit pe circuit pe prima poziție și și-a asigurat victoria.

Cea de-a doua cursă a început sub Safety Car, ca urmare a unor defecțiuni tehnice la sistemul de lumini roșii. Felix Rosenqvist a plecat din pole position, însă a pierdut poziția după primul tur, în timp ce Edoardo Mortara a fost lider până aproape de finalul cursei, înainte ca Daniel Abt să treacă primul linia de sosire.

Totuși, bucuria pilotului Audi a fost de scurtă durată, întrucât codurile de bare de pe motoarele monopostului nu corespundeau cu cele din fișa tehnică. Prin urmare, victoria i-a revenit în cele din urmă lui Rosenqvist, în timp ce Audi a dezvăluit ulterior că a fost vorba despre o eroare administrativă de atașare a codurilor de bare. 


Comentarii (1)

  • LEXMARK
    Astia de la Audi se pare ca nu se dezmint, umbla cu smenuri pana si aici...
    Patetic!
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru