Noul standard de emisii mai face o victimă: Jaguar XJR575 a fost retras din oferta constructorului britanic

de Cornel Șocariciu
Vineri, 05.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar XJR575 a fost retras din oferta constructorului britanic. Modelul echipat cu motorul V8 benzină de 5.0 litri nu a fost omologat și testat după noile reguli impuse de standardul WLTP.

Constructorii auto se află în plin proces de omologare a mașinilor pentru noile teste de emisii WLTP. În unele cazuri performanțele modelelor au avut de suferit, dar au existat și versiuni care au părăsit complet oferta constructorilor.

În cazul de față vorbim despre Jaguar XJR575, model pe care publicul din Europa nu o să-l mai întâlnească în oferta constructorului britanic.

XJR575 miza pe un propulsor V8 de 5.0 litri capabil să ofere 575 de cai putere și 700 Nm. Mulțumită acestor valori, sedanul de performanță putea accelera de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde, iar viteza maximă de 300 km/h era atinsă în doar 44 de secunde.

Conform unor voci apropiate companiei, Jaguar dezvoltă deja noua generație XJ. Acesta ar urma să fie mai mare, să ofere mai mult spațiu pentru toți pasagerii și să "livreze" un comportament dinamic excelent. În plus, o versiune de performanță a noii generații nu trebuie scoasă din cărți.

Comentarii (2)

  • WLTPu asta parca e new sheriff in town...pac!-pac!-pac!...victime peste victime, frati! Iar dujmanii, dupa o disparitie temporara, reapar mai curati si mai spalati.

    PS ma gandesc ca ar trebui sa apara in scenariu si frumoasa Electra...oare se va dovedi si neprihanita? Gurile rele spun ca are origini dubioase.
    8 2
  • Si asa nu-l cumpara nimeni.
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru